Köping Basket kan med stolthet annonsera att klubben kommit överens med Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis om att bli klubbens Sportchef Ungdom. Det här är nästa steg i klubbens utveckling och en viktig pusselbit i Köping Basket 2.0.

– Det är med mycket stor glädje styrelsen har kommit överens med ”Jotti” i en ny och mycket viktig roll” säger klubbens ordförande Kjell Johansson. 

– Det här garanterar klubbens fortsatta satsning på utveckling av barn- och ungdomsbasketen. Såväl spelare som ledare kommer förhoppningsvis gynnas av det här.

– Klubben kommer ha en sportchef med enormt basketkunnande som garant för utveckling och tillväxt av unga basketspelare i Köping. Hans kunskaper, erfarenhet och hjärta för klubben tillsammans med klubbens ungdomstränare kommer att erbjuda en riktigt god miljö för alla basketspelande ungdomar.

Även vice ordförande och tillika ledare för ungdomssektionen Tomas Bandh är nöjd med att klubben lyckats knyta till sig ”Jotti” till den här rollen. Och även han tror att det kommer gynna samtliga inblandade i ungdomsbasketen i Köping:

– ”Jotti” har allt en ungdomssektion kan önska sig. Han vet vad som krävs för att få fram nya talanger på högsta nivån men samtidigt vet han även hur viktigt det är att hålla träningar för alla nivåer och åldrar, säger Bandh. Nu kan vi i klubben fortsatt se fram mot den påbörjade och viktiga utvecklingen hos alla våra ledare och coacher. Med ”Jotti” vid rodret kommer organisationen stärkas markant i ungdomssektionen.

”Jotti” själv ser också fram emot sitt nya uppdrag:

– Jag ser fram emot att få vara delaktig och se ungdomar utvecklas, säger han. Och att få göra det tillsammans med alla fantastiska ledare och tränare i Köping Basket.

För både klubben och ”Jotti” handlar det om att utveckla basketspelare såväl som personer.

Vi vill ge ungdomar en meningsfull sysselsättning och möjlighet att nå sin potential som basketspelare och människa. Och skulle vi dessutom få fram en ny Mikael Axelsson, Sebastian Lindqvist eller Simon Klaasma är det en fantastisk bonus.


Kontakt

Kjell Johansson
Ordförande

Tomas Bandh
Vice ordförande/ungdom

Panagiotis Nikolaidis
Sportchef Ungdom