Basketintresset skjuter i höjden i Köping – inte minst efter Köping Stars framgångar i Svenska Basketligan, SBL. I lördags återuppstod också skolbasketturneringen Big Mac Cup för klasslag i årskursen 2 till årskurs 7 i Köping.

Ett hundratal elever i 19 klasslag fyllde under fyra timmar Karlbergshallens tre spelplaner, och från den välfyllda läktaren kom uppmuntrande tillrop från släkt och vänner.

Ute på basketplanerna böljade spelet fram och tillbaka, och det var äkta glädje som visades upp av de unga deltagarna efter poänggivande fullträffar. Och ingen tycktes sakna att slutresultaten inte fördes vidare till sluttabeller.

– Vi verkar ha träffat rätt med turneringen, säger Thomas Bandh i Köping Baskets ungdomssektion. Eleverna såg ut att ha kul, och aldrig något tjafs om regler eller sån’t.

Men så var det också rutinerade och snälla domare. Stars egna stjärnspelare, bland annat Niklas Larsson, Michael Axelsson Kaltak, Lukas Friberg, Sebastian Lindquist, John Brändmark och Ernests Kalve såg till att bedömningen hamnade på en bra nivå.

Skolbasketturneringen, som sponsrades av McDonalds i Köping och Arboga, återkommer redan om två månader. Närmare bestämt 1-2 februari då det blir fler spännande matcher mellan klasslagen.

skott1

coachlaget

skott2

Jotti

glada-spelare

high-five