Köping Baskets Ungdomsverksamhet är på rätt väg.

Vi har som de flesta klubbar i mindre städer viss ledarbrist men vi nöter på och blir lite bättre för varje år som går. Vi hoppas även kunna locka fler basketspelande tjejer och killar till vårt utmärkta NIU på Ullvigymnasiet som leds av Köping Stars coach Giotti Nikolaidis och självklart även nya basketintresserade ungdomar till vår ungdomsverksamhet. Stort Grattis till Emmie och Simon som uppfostrats i klubben verksamhet och som nu får visa upp sig i landslagströjan!

Emmie Persson Bandh är uttagen att representera svenska landslaget i U16 och Nordiska Mästerskapen som genomförs i Finland 27/6 – 1/7 och hon deltar även i ett läger innan NM i Södertälje 25-27/6.

Emmie gör sitt tredje landslagsläger och får nu även möjligheten att kämpa om guldet i NM.
Matcherna och Emmies framfart på golvet kommer att gå att se live på Basket.se

Simon Klaasma gjorde sin första landslagssamling med HU18 för några veckor sedan och nu är det dags igen för Simon, denna gång med HU Framtid. Mellan 15-20 juni i ängelholm kommer träningar, tester och matcher mot Danmark att stå på programmet. Till vardags går Simon första året på Ullvigymnasiet och kombinerar de teoretiska studierna med att gå på NIU Basket. Under säsongen har han, utöver spel med Köping Stars, också tagit ett sensationellt SM-silver med HU19.

Vi gratulerar även Luka Babic som är en av fyra reserver till U20 Landslagets läger 21-27/6 i Södertälje.