Uppkast mot Borlänge

I dag spelade delar av F05-07 sina två första seriematcher i Norra Svealands BDF.

Första matchen var mot Borlänge och i början av den hade tjejerna en hel del premiärnerver vilket inte är så konstigt då detta var deras första match med alla regler som 24-sekunder, 8-sekunder, 5-sekunder, 3-sekunder och bakåtspel. Men ju längre matchen gick desto mer släppte nervositeten och de vågade ta för sig mer i anfall och spela tuffare i försvar. Matchen slutade med seger 44-23.

Poäng för Köping: Victoria Holmqvist 14p, Ella von Walden 8p, Evelina Nikolaidou 8p, Ana Stijak 4, Ellen Dahlqvist 4p, Maria Yacko 4p, Gretha Wolf 2.

Efter en liten paus för mat och för att titta på matchen mellan Borlänge och Gävle så var det dags för match nummer två!

Mot KFUM Gävle

Detta blev en jämn match och till och från märktes det att tjejerna var lite trötta då fokus kunde försvinna då och då men de krigade på ända till slutet så även denna match slutade med seger, 34-26.

Poäng för Köping: Ella von Walden 8p, Victoria Holmqvist 8p, Ellen Dahlqvist 7p, Maria Yacko 6p, Evelina Nikolaidou 5p.

Två vinster av två möjliga när vi spelar våra första riktiga matcher kan inte innebära att vi är annat än nöjda. Nu väntar en veckas träning innan det är dags för nya seriematcher, denna gången i Västerås.

Laget, coacherna och hela Köping Basket vill rikta ett stort tack till Borlänge och KFUM Gävle för mycket trevliga matcher!

Borlänge, Köping, Gävle