Emmie Persson Bandh har varit på basketläger i Serbien så vi passade på att låta henne berätta lite om hur det var.

”Hej Emmie! Du har varit på läger i Serbien, kan du berätta lite om det?

Emmie: ”Jag har varit på Yubac Camp i Serbien som har olika teman varje vecka och jag valde en vecka som heter Guard Camp där man fick träna specifikt på bollbehandling, attacker, skott och spelförståelse. Vi tränade två pass om dagen i 2 timmar med meriterade tränare från bland annat Spanien, Italien och Serbien. Det var ett fantastiskt roligt och lärorikt läger. Och att få uppleva basketkulturen i Serbien.”

”Vad upplevde du vara den största skillnaden med att träna i Serbien jämfört med hemma i Sverige?”

Emmie: ”Största skillnaden mot att träna hemma var tempot, disciplinen, maten och träningsupplägget. Framförallt många nya roliga övningar som utveckla mig enormt mycket och tagit mig till nästa steg.”

”Skulle du kunna tänka dig att åka dit igen?”

Emmie: ”Ja, nästa år skulle jag gärna ta chansen att åka dit i två veckor. ”

”Vad är planen nu efter lägret?”

Emmie: ”Nu är det ett landsuppdrag som jag ser fram emot. Landslagslägret är i Luleå 4-9/8 och sen avslutas lägret med en cup mot Tyskland, Danmark och Holland i Danmark.”


Hur gick det då för Emmie på lägret som är högt rankat i Europa och NBA? Jo, hon blev MVP!

Förutom lägret i Serbien så har Emmie tränat efter sin fysio i landslagsstaben hela sommaren. Ett fantastiskt upplägg där hon genom en app får varje morgon får svara på frågor om mående, sömn och mat. Sedan kommer ett upplägg på träning som hon ska följa och redovisa tillbaka.