Vilken drömavslutning vi fick till på säsongsavslutningen!

Resan mot Göteborg har funnits med sedan tidigt in på höstsäsongen. Under säsongen har vi kämpat på i två serier, östsvenskan och Gävle-Dala. 24 seriematcher senare var vi redo för spel i Göteborg.

Spelschema från cupen

Efter att ha landat med tåg på Centralen i Göteborg och några Karate Kid-sparkar på dörren till klassrummet som gått i baklås var vi redo för inkvartering och matcher de följande dagarna.

Vi fick en drömstart med vinst mot Kvarnby 33-25 och kände oss redo för fortsättningen. Men vi åkte sen på två knappa förluster, en med 2 p och den andra med 4 p mot KFUM Central respektive Blackeberg. Sista mötet i grundspelet mot Fryshuset började lite skakigt men vi var det bättre laget och tog kommandot i andra halvlek och vann matchen med 32-21.

Nu var vi redo för B-slutspel och skulle möta Oskarshamn i kvartsfinalen. Men innan den matchen hann vi med La Gondola på Avenyn, en av Göteborgs bästa Pizzerior och på kvällen blev det basketshow i Lisebergshallen. Rafael vann dunkshowen.

Oskarshamn såg på pappret ut att bli en lättare match för oss, men vi började svagt och liksom matchen mot Fryshuset tog vi kommandot först i andra halvlek, det blev vinst med 26-10. Nu var vi klara för spel på söndagens, semi och ev. finalspel.

Göteborg bjöd inte på vackert väder på lördagkvällen, men vi var sugna på Liseberg och satte på oss regnkläder. Jag hade glömt bort hur äcklig AtmosFear var, tyvärr hade jag lovat tjejerna att följa med på en tur (det blev bara en, haha).

Söndag morgon och tjejerna har packat, jag och Sapko möter upp, vi hade laddat upp med en finalpåse med banan, resorb och Kexchoklad, vi var redo.

Semifinalen mot Järfälla gick igång och vi hade bestämt oss för att satsa allt i försvars- och returspelet. Det lönade sig och vi vann matchen enkelt med 23-6. Jag och Sapko bara njöt av hur tjejerna spelade där alla lyfte sig minst ett steg den här matchen.

Efter 45 minuters vila så kom finalpåsen fram, jubel bland spelarna. Malbas hade vunnit sin match mot Huddinge med 28-20. Malbas hade några långa spelare och vi fick förlita oss på snabbt spel och väldigt bra försvar.

Med ett antal fina skott och några otroligt fina anfallskombinationer, där några av passningarna var bland det bästa jag sett vårt lag gjort, så kunde vi slutföra matchen och ta hem finalen mot Malbas med 28-15.

Tack tjejer för en underbar resa till Göteborg! 

/Tony