Efter den fenomenala träningen i onsdags så kändes det som att helgens tre matcher skulle kunna bli bra. Vi hade att möta de tre svåraste lagen i serien och tre lag med helt olika spelstilar dessutom.

Vi har nu kämpat hem 2 av 3 möjliga segrar i helgen och lyft vårt spel flera snäpp till. Örebro som vi mötte idag var dessutom obesegrade i serien innan dagens drabbning.

Örebrolaget spelar en mycket välorganiserad basket med flera olika försvar som de byter mellan. Om man inte är 100% fokuserad så blir misstagen för många. Det gäller att läsa av när det ska gå fort eller när man ska samla sig, när man ska dribbla eller passa. Här tog vi jättestora kliv framåt idag.

Första perioden var poängmässigt jämn men det kändes som vi hade övertaget. Vi hade inte rätta skärpan i avsluten så vi missade att dra ifrån.

Vi pratade om det inför den andra perioden och sen blev vi vassare framåt. När vi vinner bollen efter vår press så gör vi bra beslut och vi drar ifrån till 11 poängs ledning till pausen.

I den tredje perioden så överraskar Örebro oss igen med sin helplanspress och vi hamnar i en svacka med dåliga beslut. Örebro går ikapp och det är jämn match igen. örebos duktiga guard Brzezinski har fått upp farten rejält och verkar helt hopplös att stoppa. Vi börjar dessutom fylla på bra i foulprotokollet. Men vi hittar tillbaka till rätt beslut och segar oss förbi igen och leder med 8 inför sista perioden.

I den fjärde perioden är det fortsatt kamp och ställningskrig och den med bäst vilja kommer att ge sig själv chansen att ta hem det hela. Vi ger oss inte och börjar 4:e perioden med en lång rad med bra och smarta beslut. Vi håller borta de enkla misstagen och står sen som värdig segrare.

Det roligaste med helgens matcher har varit att vi kan gå ner oss i svackor men sen hitta tillbaka igen till rätt spel.

Wictor 21, Wille 16, Johan 10, Felix 14, Jehat 2

Stort grattis killar till en perfekt avslutning på höstsäsongen!