Matchen idag blev intressant och lärorik… samma som alla matcher alltså. Vi tog bestämt hand om matchen i första perioden men Ockelbo vaknade sakta till liv. Vi hade ledning 31-21 i pausen men Ockelbo stretade emot och efter pausen tog de över mer och mer. När ordinarie matchtid tickar ut har vi bollen och sista skottet och vi behöver en kvittering. Alex kan vid en hård attack få en glimt av korgen och peta dit en kvittering via plankan. Förlängning!

I förlängningen brukar det ofta vara så att laget som lyckas skjuta sig ikapp kommer ut med mer energi. Laget som trodde de vunnit kan ofta tappa i energi. Så var det inte den här dagen.

Det vi pratade om idag:

Försvar hela plan är bra för att ladda lagets kampvilja och ta kommando i matcher. Men om den guard man skulle hålla hela tiden kör förbi mig så är det något som är fel. Nu tjänar inte vi på detta längre. Press på guard – ja. Pipa förbi enkelt – nej.

Jobbar jag på rätt sätt? Behöver vi byta matchups så snabb tar snabb osv?

Idag blir det för enkelt att springa förbi oss helt enkelt. När det blir körning på vår korg på det sättet måste någon hjälpa till och sen är nästa spelare fri och sen är inte en basketplan längre än så …

Vi fick en ”reality check” idag och tar med oss som en påminnelse att en basketmatch varar 40 min… eller 45.

Bra kämpat!

Alex 13, Felix 10, Jehat 8, Senidor 7, Månz 7, Richard 5, Juan 2