Det var mycket nytt som skulle testas när det gäller regler i första matchen för tjejerna FU13 i östsvesnskan.

Motståndarlaget Västerås bjöd på hårt och bra motstånd men Köping gick segrande ur striden med 42-33

Nya regler gäller för tjejerna som lämnar Easy Basket till ”riktig” basket med allt vad det innebär gick över förväntan.

8 sekunders regeln, anfallande lag måste över halva plan med bollen på 8 sekunder. Detta löste vi mycket bra då vi transporterar bollen snabbt mellan lagspelarna och dribblar när dribblingsytan fanns.

24 sekunders regeln, anfallande lag måste skjuta/träffa ringen innan 24 sek för att inte blir avblåsta (långsamt spel) vid retur får man 14 nya sekunder på sig att skjuta/träffa ringen. även detta agick bra då vi endast en gång blev avblåsta för detta.

Spelmässigt så använde vi hela laget på banan för att slå enkla pass och på så sätt komma till rätt läge för att skjuta eller dribbla bollen till korgen. även i försvar så hjälptes vi åt att stoppa motståndarna vilket gjorde att de flera gånger blev avblåsta för 8 sek eller 24 sekunders. Ibland så tog vi även bollen i deras dribbling eller vid passning som föranledde att vi kunde dribbla över hela banan och få göra enkla två taktare med poäng.

Bra jobbat idag tjejer  och vi ser redan fram mot nästa helg då alla 02 och 03:or åker med till Eskilstuna för att spela matcher.

Lördag 18/10 i Eskilstuna

10.00 EB lag 1- Köping vit

10.50 EB lag 2- Köping blå

11.40 Västerås – Köping vit

12.30 EB lag 1 Köping blå