Grabbarna fortsätter att imponera. Trots en tunn laguppställning, pga skador och resor, orkade grabbarna hålla fokus hela matchen och bjuda publiken på riktigt fin basket och ta fjärde raka segern.

Vi visste att det skulle bli en tuff match för Eskilstuna är ett bra lag som är stora och tuffa och det är ytterst viktigt att ha ett bra försvarsspel mot dem. Melker fick uppgiften att stoppa deras vassaste spelare och gjorde som vanligt ett bra jobb. Han spelade ett fint förssvarsspel där han hela tiden såg till att ha en bra position (mellan spelaren och korgen) och drog därmed inte på sig en massa onödiga foul. Alla andra jobbade också väldigt bra i försvaret där vi tvingade Eskilstuna till svåra avslut. Det tuffa försvarsspelet bidrog också till snabba omställningar där bland annat David visade prov på sin snabbhet och kunde göra ett par enkla poäng.

I den här matchen var vi tvugna att spela smart för att orka hela vägen. När vi inte hade kontringsläge så tog ni det lugnt och satte upp vårt anfallsspel. Det här var er bästa match hittills ur den synvinkeln och ni svingade runt bollen väldigt fint från den ena vingen till den andra. Tack vare det blev det ofta ett fritt skott eller en fri attack från från den sidan. Förutom att det är väldigt effektivt att svinga runt bollen och låta försvaret göra jobbiga och långa förflyttningar så är det också vackert att se på.

Gustav imponerade stort från sin guardposition där han visade han har har fin blick för spelet och ofta gjorde bra val, attack, skott eller passning. Vår offensiva returkung Axel H fortsätter att plocka ner bollar och gör enkla poäng. Trym är som vanligt stabil både defensivt och offensivt och han är bra matchen igenom. Mikel spelade sin första match för säsongen och gjorde det på ett övertygande sätt. Han snodde en del bollar och skapade på egen hand flera giftiga lägen, nästa match studsar bollarna också ringkant i istället för ringkant ut.

Det är synd att klaga på något en sådan här match men eftersom ni inte är fullfjädrade basketspelare ännu så tar jag tillfället i akt. När vi möter bättre lag måste en sak förbättras väsentligt, nämligen den defensiva returtagningen. Visst, Eskilstuna var större men de var också hungrigare på returtagningen. Vi måste visa mer vilja och ha en bättre position när våra motståndare kommer till avslut. Se till att vara mellan spelaren och korgen och backa ut dem ur tresekundersområdet (så kallad utblockering) så kommer vi att ta många fler returer. Det är någonting som vi får lägga mer fokus på på träningarna. Hur som helst så är jag och Peter stolta över att få vara era baskettränare.

Poäng

Gustav 15
Melker 10
Trym 8
Abib 8
Axel 6
David 2