Klockan 06.45 stod Ullvis 01-grabbar utanför Ullvihallen med grusiga ögon och kuddränderna kvar i ansiktet. Anledningen till den tidiga samlingen är att redan kl 11.00 hade vi match mot Arvika (som nästan ligger i Norge). Grabbarna kändes något spända för motståndet var okänt för oss men det visade sig att vi var några nummer större.

Vi ville börja i högt tempo och tidigt visa var skåpet skulle stå och efter första perioden hade vi ryckt åt oss en tiopoängsledning. Vi fortsatte att spela bra offensivt hela matchen där framför allt Simon och Gustav enkelt kom igenom deras försvar och kunde göra många enkla poäng. även Melker kom igenom ett flertal gånger där han dessutom blev foulad och därmed fick bonuskast och de flesta av dem satte han (till sin egen förvåning) stabilt.

Tyvärr föll vi efter ett tag in i deras tempo och försvarsspelet blev då bedrövligt och ett tag såg vi ut som nybörjare. Våra stora spelare (Johan och Axel) hade till en början svårt att göra sig spelbara på den nya positionen runt 3-sekunders men det blev klart bättre ju längre in i matchen vi kom. Positivt var att de lyckades ta många returer från den positionen och vissa av returerna resulterade också i enkla poäng.

David (som gjorde sin första match för säsongen) gjorde väldigt många fina löpningar på kanten och gjorde sånär poäng ett flertal gånger. Säkerheten i avslutningarna kommer att bli bättre för varje träning så det lovar gott inför framtiden. Firma Abib och Trym är som vanligt grymma i defense och jag vet inte hur många steals de gör. Offensivt bidrar de med många fina passningar som resulterar i enkla poäng. Segern var odiskutabel och slutsiffrorna skrevs till 65-16.

Poäng:

Simon 21
Gustav 17
Abib 10
Melle 9
Johan 6
Trym 2