Vi har kämpat ihop i 40 minuter med bra inställning och var nära, nära att få vågskålen att tippa över till vinst. Vi jagar med 6-7 poängs underläge hela matchen och med två minuter in i 4e perioden gick vi upp i ledning med 1 poäng. Där höll vi på att ta över matchen men sen fick vi lite foulbekymmer som gjorde att vi tappade lite fart.

Vi var lite ringrostiga efter ett långt uppehåll med matcher men det ser bra ut för slutspurten av säsongen. Vi fick träna på försvar mot lång spelare idag och lärde oss mycket om hur vi gör det här ihop. Alex (-) har jobbat grymt bra på Katrineholms långa lirare idag och lärde sig massor om vad som funkar. Och vad som inte funkar.

Matchens grej är Jehats (5) cut för att hämta pass och sen skottfint och enkel layup. Där har vi nyckeln killar! Vi ska hämta massor med självförtroende från vårt grundspel som är bra! Bättre än andra lag har. Det syns väldigt tydligt att vi blir stillastående när vi inte spelar grundspelet.

William (20) visade fina ledaregenskaper som coach på banan vid flera spel. Johan (10) har börjat läsa av när vi behöver hjälpa hjälparen och snodde en del bollar på det idag. Moget spel helt enkelt.

Månz (6), Wictor (5) och Felix (2) ger oss energi och kamp i försvaret och bra forwardspel. Vi börjar bli bra på att vända upp mot korgen på rätt sätt. Bra jobbat!

Några grejer som blev matchavgörande idag.

– Utblockering av lång spelare. Där fick Katrineholm ett ryck på 6-8 poäng i första perioden. Vi vet att vi kan sätta William på den uppgiften men han har gjort det här i ett år nu. Vi andra behöver ta efter helt enkelt. Teknik och spelförståelse tar en hel karriär att träna upp. Men att ta kampen om returerna kan vi bara bestämma oss för att göra. Imorgon t ex.

– Att stå ivägen när vi hjälper på attackerar mot korgen. För ofta kommer vi in på hjälp men det går ändå att ta sig fram för layup. Det ska bli tvärstopp när man ställer dit den andra försvararen. Så kroppen måste vara på plats inte händerna eller armarna.

– Leta öppen spelare i anfallet. Vi rör oss bra men missar för ofta våra öppna spelare då vi tittar på andra saker. Bättre kommunikation är nyckeln. Om man märker att man blir fri varje gång man gör en cut så pratar man med sina lagkamrater om det.

Vi fortsätter finslipa detaljerna imorgon. Bra kamp idag killar!