Vi har kämpat på bra idag trots stor sjukfrånvaro. Men vi orkade bara streta emot i en halv match. Det var tungt motstånd men vi lärde oss en hel del trots allt eftersom vi hela tiden kämpar vidare. Bra jobbat hela gänget!

Vi är småkrassliga i hela laget och pratade i måndags om att vi behövde veta om vi har ett friskt lag till onsdagen. Så det var lite tråkigt att vi inte kunde lösa den biten tillsammans. Det hade varit enkelt att bjuda hit Västerås till en annnan onsdag. Vi får ta lärdom av det här allihop och sätta upp det under avdelningen ”shit happens” och gå vidare.
Det viktiga i den här typen av matcher är att man hela tiden försöker göra rätt saker trots svårt motstånd och det gjorde alla kanonbra idag. Men med bara två avbytare och inga match-ups alls så blev motståndet för svårt.
Vi ska speciellt nämna Felix fajt under korgen. Han spelar mot betydligt större spelare hela matchen men ger sig inte en milimeter i kampen om returerna. Imponerande. Bra Felix!
I första halvlek hade vi problem att slå första passningen. Eftersom Västerås försöker ta passningen och vi är mindre på de flesta positioner så blev det jätteviktigt med rätt teknik och tajming. När vi skärpte till teknik och tajming så gick det att passa bollen igen.
Richard fick äntligen göra poäng via en stensäker attack på korgen. Jätteskoj av flera anledningar. Vi pratade matchen igenom om att attackera åt rätt håll (där det är minst med spelare ivägen) samt att fullfölja attackerna. Allt för ofta stannar vi och skjuter trots att ingen stoppat attacken. Richard demonstrerade hur man gör.
Jehat spelar ett mycket klokt spel både i anfall och försvar och har börjat läsa av bra när man kan göra en cut för att bli fri med korgen. Och skottfinten som fick västerÅsaren att hoppa till himlen var nog dagens grej.
Simon Klaasma gör 6 poäng på 3 år äldre spelare. Det kan man bara säga en sak om – sensationellt bra!
Kom bara ihåg sista godisbiten i påsen… ta den nu eller om en liten stund. Det är frågan.
Juan visade mycket bra kämpaglöd också. Mer sånt vill vi se på träningarna! Bra Juan.
Alex och Månz fick en nyttig genomkörare med mycket ansvar. Bra kämpat båda två.
Poäng: Jehat 4, Richard 2, Felix 4, Simon 6, Alex 8, Månz 5
 brajobbat