Idag mötte vi långa Eskilstuna (Torshälla) och vi hade dessutom ett kortare lag än vi brukar ha. Så det var extra viktigt att jobba ihop på rätt sätt och hjälpa varandra i försvaret. William fick ta stort ansvar mot deras längsta spelare och gjorde det storstilat och fick fin hjälp av Månz, Felix, Wictor med flera i många situationer. Och alla i Ullvi var med och kämpade om returerna med kroppen på rätt sätt.

När man jobbar till sig returer i försvaret så öppnar sig möjligheter att springa på motståndarna. Vi har som sagt ingen målvakt i basket så det gäller att hugga på alla möjligheter som finns att springa i enkla poäng. I en situation visade Johan tydligt hur bra det är att bara fortsätta springa ut på andra sidan. Det gör att försvaret fortsätter vara steget efter.

Några grejer som coachen minns från idag:

– William gör en ny kanonmatch mot Torshälla i Bollhuset. Det är returer i massor, flera klockrena blockar på en spelare som är betydligt längre (rak arm och låt bollen komma till handen), en klockren charge i försvaret, och årets snyggaste ”coast to coast” med två bakom-ryggen-finter. Tänk bara på att släppa bollen lite tidigare i vissa situationer när vi får spring på andra korgen. Ju längre fram vi kan flytta bollen desto bättre.

– Månz tydliga agerande i hjälpen var perfekt i många situationer. Full fart in och hjälpa och sen armarna upp. Anfallarna får vända sig mot två spelare och det slutar oftast med ett struligt skott som vi kan ta retur på. Nästa grej att fixa är att övriga i laget reagerar så vi hjälper hjälparen så vi tar bort närskotten i första hand.

– Alex och Felix perfekt skotteknik.

– Johans skottfinter. Extra viktigt idag mot långa spelare. Finta skott och gå förbi.

– Wictor rörelse utan boll. Bra cuts på korgen.

– Vi hade en Time out och på inkastet som följde vid mittlinjen så ställde vi vårt försvar åt fel håll = enkel layup i vår korg. I de här lägen får man säga ”shit happens” och bara spela vidare. Om någon frågar så säger vi att det var med flit för att psyka motståndarna.

– Simon Klaasma och Melker Sjöberg gjorde debut i lite större sammanhang. Och båda visade att de vill vara med och kämpa på nästa nivå. Bra killar!

Ladda om för ny match imorgon så fortsätter vi jobba vidare med det vi gjorde bra och mindre bra idag.

Söderköping here vi come!