Efter en lång helgs väntan fick vi äntligen spela match. Vi fick en väldigt bra och lärorik match och kontakt med verkligheten. De där viktiga detaljerna i spelet som tränaren tjatar om blev plötsligt jätteviktiga. Det tog oss halva matchen att börja göra de saker vi vill göra och andra halvlek funkar spelet bättre. Vi har då mer tålamod att hitta bra skottlägen och vi spelar bättre försvar.

I anfallet ska vi lära oss att värdera varje situation på bästa sätt. Ska jag skjuta, passa eller attackera? Idag börjar vi matchen med en lång rad tokiga beslut. Vi attackerar när inget läge fanns. Vi passar inte in bollen trots att vi har en spelare som gjort en cut och bara har layup kvar. Vi skjuter långa treor i panik trots att vi precis fått 24 nya sekunder att anfalla med. Om jag attackerar – ska jag då skjuta varje gång? Man kan ju dribbla ut på andra sidan också. Eller avbryta attacken och dribbla ut den igen på samma sida.

I försvaret hade vi framförallt två bekymmer.

1. Hur spelar vi försvar på deras guard?

2. Hur gör vi när de screenar en lagkompis?

Idag fick Wictor, Alex och Månz träna på nr 1. Vi vet redan att William sköter det där på bra sätt men vi behöver bli fler som kan fixa det här åt oss. Bra jobbat alla tre med det här.

Nr. 2 får vi träna på allihop och det gick inte alls bra idag. Visby ställer upp tydliga screens men vi varken pratar eller hjälper i första halvlek. Men nyttigt med en sån här ”reality check” helt klart.

Poängbäst blev Alex idag med 14 pinnar. En av våra yngsta gör alltså flest poäng mot ett tuff försvar. Hur gick det till? Alex använder power innan han försöker lägga i bollen och han gör klart tekniken först och skjuter sen. Bra jobbat Alex. Vi behöver alla ta efter det här.

Det är jättebra att vi fick matchen filmad. Vi ska klippa ihop några klipp från matchen och titta på i efterhand så får vi stor hjälp till nästa tuffa match.

Nu laddar vi om för Linköping borta om två veckor. Det blir en tuff match av samma karaktär så vi behåller känslan av hur mycket man ska ta i för att få bollarna att gå i korgen.

Bra kämpat hela gänget!

– – –

För övrigt har vi haft en trevlig helg ihop i Visby som har gjort gott för lagkänslan. Vi har bott på Uncle Joes vandrarhem där det även finns aktiviter på kvällen. Kan rekommenderas. Föräldrarna tog hem bowlingutmaningen så killarna drog nitlotten med extra diskhjälp hemma.

Tack till Åsa som gjort ett perfekt jobb med att sätta ihop resan åt oss.

– – –

Ingen träning på måndag. På onsdag kör vi järnet igen. Torsdag ingen träning (krock med lovaktiviteter). Vi försöker vi hitta en träningstid på fre eller lördag så vi får två pass denna veckan.

På lovet finns även tider på dagtid för att gå ner och träna skott eller annan teknik.