På lördagen mötte vi Torshälla i Eskilstuna och första halvlek är nog det bästa killarna presterat ihop. Vi knöt ihop säcken i andra halvlek till seger 23-35. Idag åkte vi ner till Norrköping och kämpade hem en seger mot ett tappert kämpande Norrköping -00. Det vi lyft flera steg de senaste veckorna är kamplusten och försvarspelet.

Grattis killar till en strålande insats i helgen!   

Alla som var på plats vid förra hemmamatchen såg nog att vi behövde hitta ett nytt spår framåt. Det var håglöst och hopplöst svårt att besegra några motståndare utan rätt glöd i laget. Vi pratade om det här i veckan och provade några nya grepp på uppvärmningen och införde även en ny lagregel nr 3. Det känns väldigt roligt att det gav resultat direkt. Maken till scenföränding har man knappt sett tidigare!

Det känns även mycket skoj att vi äntligen får visa våra supporters vad vi kan. Det har glimtat till spelsekvenser i andra matcher där man undrar varför vi inte gör så där hela tiden. Men allt har sin tid och nu har det vi lärt oss börjat mogna. Det blev en rejäl ”ketchupeffekt” i helgen.

Nu är vi med direkt när matcherna startar och ger oss själva chansen. Alla på plan försöker attackera korgen när lägen finns. Ni vänder er mot korgen för att vara ett hot. Ni skjuter mer och mer från säkra lägen istället för chansskott. Ni kämpar ihop som ett lag i försvaret. Ni slänger er efter lösa bollar. Ni snackar på plan. Ni blockerar ut vid returtagningen. Ni springer efter kanterna när spelet vänder. Ni jobbar med fötterna i försvaret. Ni har förstått det där med ryggen mot bollen så vi är med i båda riktningarna på ett helt annat sätt. Det finns nog ännu mer saker vi skulle kunna lista upp.

Stort grattis killar till lyftet i helgen!    

  

KURIREN CUP LöRDAG

På lördagen mötte vi Torshälla i Eskilstuna för match i Kuriren Cup. Första halvlek är nog det bästa killarna presterat ihop. Vi hade vissa problem med Torshällas nr 11 – en stor vänsterhänt spelare. Men Eric och William jobbade bort honom från spelet ju längre matchen pågick. I pausen hade vi ledning 13-19 och andra halvlek vann vi med 10-16. Vi släppte bara in 23 poäng vilket var ett solklart nytt rekord.

 

öSTSVENSKAN SöNDAG

Vi fick hjälp idag av Norrköpings -00-lag att än en gång lära oss hur viktigt det här med hjärtat och kampglöden är i basket. Vi tog ledningen med 2-10 och då kanske det blir game over när man möter ett lag som är yngre? Men hur gjorde Norrköping istället? De bara tuggade på och kämpade hårdare. De gav sig själva chansen. Och de lyckades nästan vända till vinst! Här finns massor med kunskap att hämta killar.

Jag tror att vi efter ytterligare en suverän start kände att ”skönt nu ordnar det sig”. När vi ledde med 4-12 så var Norrköpings 4 poäng gjorda med två st turskott mer eller mindre. Men något händer… Norrköping höjer sakta men säkert temperaturen på sitt försvar. De pressar och stressar våra guards med helplansförsvar. Sakta svänger momentum i matchen över till hemmalaget. Vi blir jättestressade och börjar sprida bollar över hela hallen, göra tekniska fel, och spela strulbasket helt enkelt.

I pausen leder vi med 1 poäng (23-24) (föräldrarna på läktaren svettas floder)

Tredje perioden blir superjämn och vi har ledning med 4 pinnar inför 4:e perioden (34-38) (vissa föräldrar på läktaren har slutat andas av spänning).

Fjärde perioden börjar med ett miniryck upp till ledning 34-41. Vi tuggar på vidare till 36-44 (föräldrar på läktaren gråter, någon får hjärtmassage).

Men vad händer? Har inte Norrköping gett upp än! Nej för 17 de kör för fullt och sätter långskott på långskott och plötsligt är det 45-47 men två minuter kvar (föräldrarna på läktaren sliter sitt hår i förtvivlan över att missa segervågen efter matchen!).

Men vi reder ut stormen … 2 poäng av Johan och en viktig straff av William på slutet höll de hårt kämpande Norrköping på 5 pinnars avstånd till slut. Och föräldrarna fick sin segervåg nr 2 samma helg. Grattis!

Starkt av killarna att reda ut stormen när vi tappade greppet om matchen. För två veckor sedan hade det här varit en förlust men ”nya” Ullvi Basket ger inte bort några segrar utan kamp. Bra kämpat killar. Och tack Norrköping för basketlektionen.

Summering av helgen

William: har tagit stora kliv i helgen framförallt försvarsmässigt. På lördagen kämpade han bort Torshällas största spelare som var huvudet högre och vänsterhänt. På söndagen kämpade han bort Norrköpings minsta spelare – en guard som tog sig in i 3-sekundersområdet för enkelt och ställde till stora bekymmer för oss.

Johan: utför de rörelser och tekniker som vi lärt oss på ett perfekt sätt. Det betalar sig i enklare poäng och lättare skott. Johan har även is i magen och sköt hem oss ett par gånger idag när klockan rann ifrån oss eller när vi behövde lite andrum för att hålla försprånget. Fina utblockeringar!

Alex: tar för sig mer och mer och har utvecklats mycket de sista veckorna. Idag visade han även hur man kan lugna ned laget när det blir stressigt. Den som är forward på kanten kan med bestämd och tuff teknik hålla ställningarna tills det blir ordning och reda.

Richard: har tagit stora steg framåt när det gäller försvarsarbetet. Och på lördagen fick vi se några tuffa attackar på korgen också. Richard är snabbare än han tror så när han upptäcker det här på matcherna blir det mer av den här varan.

Felix: skönt att se den energi som Felix bidrar med. Han fajtas om returer och hittar mer och mer rätt i försvaret. Fortsätt så Felix för vi behöver dina snabba fötter!

Månz: bolltjuven med efternamn gubbenilådan. Månz kan ha perioder där han verkar vara överallt och snor den ena passningen efter den andra. Och attackerna på korgen börjar bli giftiga. Jobba på med skotteknik så blir du ett hot på alla möjliga sätt.

Eric: visade laget och coachen var skåpet ska stå från första minuten på lördagen. Eric var direkt med från start och kämpade bort passningar på Torshällas långa nr 11 vilket faktiskt fick coachens fokus på den biten. Det hjälpte oss att hitta rätt på alla 5 spelarna så tack Eric för hjälpen.

Jehat: stormatch idag mot Norrköping. Perfekt försvar på boll i flera sekvenser. Använder rätt teknik och spelar enkelt vilket verkligen behövdes idag när vi blev stressade. Börjar få fin skotteknik så jag tror poängen plockar på under våren.

Tack för en strålande helg killar

Richard, Alex, Oliver och Juan kom ihåg ändrad träningstid på tisdag också.