Första halvlek var säsongens bästa på alla sätt och vis. Det var härligt att beskåda hur vi hela tiden hade 5 spelare på plan som körde järnet OCH spelade smart basket ihop. Både i anfall och i försvar spelade vi som ett lag. Vi passar och rör oss, tittar på korgen, attackerar och skjuter i rätt lägen. I fösvar hjälper vi varandra superbra och de storväxta spelarna vi möter kommer inte till några enkla avslut alls.

Skönt att se att vi tog det här utvecklingssteget killar!

Vi var på topp i två perioder och sen kom den där eländiga tredje perioden…  Vi fick bara i två poäng i korgen.

Linköping hade taggat till sig i pausen och vi föll tillbaka i gamla synder. Plötsligt ville vi göra mål efter bara en passning och vi fick inget att funka. Kanske var det trötthet som satte in. Eller så var det en ovan situation att ”bara” göra om samma fina saker en halv match till.

Linköpings spelare är huvudet större över hela linjen så vi spelar hela tiden mot större motståndare. Det är därför otroligt skoj att se att vi kämpar oss tillbaka in i matchen igen i 4e perioden. Vi har ledning med 1 poäng med 4 minuter kvar att spela.

Sen har vi några riktigt fina spel i slutet för att försöka tippa segern över till oss men vi får inte i layupsen. Istället för 2 poäng + straffkast så får vi ”bara” 2 straffkast. Men vi skjuter tyvärr 0 av 6 på de här straffkasten under slutminuterna och där flög segern sin kos. Men vi ska inte hänga upp oss på de här missarna. Skottekniken kommer killar.

Snyggaste grejen idag var lagspelet i första halvan.

Bland de individuella prestationerna så ska vi framhålla Felix och Wictor som idag hittade en bättre mix av när ON/OFF-knappen ska stå på ON eller OFF. Det har varit bara ON förut vilket gör det svårt att skjuta bollen avslappnat. Wictors attack på korgen i första halvlek var strålande och tände hela laget.

Felix fick spela försvar på en stor ”farbror” nästan hela matchen men gjorde det bra men det tickade på en hel del fouls som det kan göra då.

David hade snyggaste prestationen i försvar. Vi har pratat mycket om det här med att ta bort närmaste passningen. Speciellt om någon tar upp studsen. Där kan vi tvinga fram mycket struliga situationer för motståndarna eller så kan vi spela snällt och låta dom passa bollen och klara situationen. David hamnade i en sådan situation och bestämde sig för ”no passning for you mister!” och spelaren med boll blir stressad och kastar bort bollen. Det här hugget i försvaret är nästa grej att få till så vi alltid gör så. Bra David!

Jehat mycket kloka val hela matchen – passa skjuta eller attackera? Inga problem för Jehat och idag stora problem för motståndarna att hålla honom.

Richard och Alexander tog steg framåt i sitt försvarspel bort från boll idag. Riktigt skoj att se hur ni tog för er!

Måns var slitvargen som dök upp som gubben i lådan med bra ingripanden både i försvar och anfall. Nu börjar det även lossna med att vända mot korgen. Och där ser vi sen direkt att attackerna på korgen blir giftiga för motståndarna. Måns poängbäst med 9 pinnar idag.

William håller i guardspelet fint idag men tränaren körde nog slut på honom lite i avsaknad av Johan (sjuk) och med Felix i foulbekymmer.

Idag var det två stolta tränare som tackade för match. Alla försökte göra allting så gott de kunde idag och vi kämpa till sista svettdroppen. Då är man en vinnare för sin egen utvecklings skull.

 

Träning tisdag, fredag på ordinarie tiderna sen ny tuff match mot Norrköping -99 på söndag.

Häng med!