Söderköping backar in försvaret långt in i 3s-området så det var ingen brist på skottlägen idag. Vi bjuds på öppna skottlägen hela matchen men tyvärr väljer vi inte det fria skottet. Istället två studs fram till försvararen och sen försöker vi skjuta bollen.  Men då är det inget fritt skott längre!

Söderköping hade en kvick, säker guard (nr 8) som vi fick stora problem att hålla framför oss. Omar, Wictor, Månz turades om att spela på honom och gjorde det bra och de hade alla 4 eller 5 foul när matchen var slut. Deras guard fick även bra screens av sina lagkamrater som skapade stora hål i vårt försvar. 27 poäng stannade han på.

Söderköping gör många av sina poäng efter bra screens men vi får tyvärr inte igång något screenspel. Söderköping sjunker ihop i sitt försvar och står still på gränsen till zonförsvar (ej tillåtet i U13). Våra cuts mot korgen ger ingen utdelning för det är försvarare ivägen. Vi försöker få igång screenandet men det är som att alla väntar på att någon annan ska börja. Vi spelar tyst och försiktigt.

Efter en låååååång poängtorka i andra halvlek sätter vi sen äntligen en screen och William kunde bara promenerar i två enkla poäng. Lärorikt var ordet!

Vi tränar hela tiden på att vända mot korgen och vara ett hot. Sen kan man välja på tre olika saker; skjuta, passa eller attackera korgen. Det ser bra ut på träning (samt uppvärmningen idag!) men i matcherna blir det bara titt efter passning. När vi ibland vänder och ser korgen och har helt fria skott så gör vi…. ingenting.

Sen avslutar vi med att ta två studs in i en stående försvarare och skjuter där istället. Det här blir ”baklängesbasket”. Vi behöver bryta den här trenden.

Ta den här grundregeln till er:

* Om det är ett fritt skott så är det ett bra skott.
* Skjut bollen i första läget om du är fri.

Svårare är det inte med lätta skott.

Sen behöver vi göra något åt det här killar:
Energi är otroligt viktigt i den supersnabba sporten basket. Jag brukar jämföra med boxning. Först får det ena laget in några ”snytingar” dvs poäng, sen får det andra laget in några snytingar och så håller matchen på så. Ibland går man ner för räkning men man kan resa sig igen. Det gäller att hålla energin och kämpatakterna upp hela tiden. Om man hänger med huvudet för att det andra laget har mer flyt så blir snabbt omöjligt med allt på plan.

Hemläxa: Hur gör vi killar?

Fundera till på tisdag.

Träning tisdag, fredag sen nya möjligheter i hemmamatch söndag mot Norrköpings -00-lag.