Herrlaget spelar sina sista matcher i helgen och först ut var suveräna serieledarna Järfälla. Laget från nordvästra Stockholm var förstärkta med förre Solna Vikings spelaren Mikael Jonsson (206 cm!) och Axel af Petersen (200 cm) från Lidingö.

Vår gameplan var att spela aggressivt bollförsvar på deras guards och försöka kontrollera returtagningen. Vi hade även som mål att så länge som möjligt hänga kvar poängmässigt för att om möjligt skapa en frustration hos motståndarna.

Vi börjar första 10an excellent, snor bollar och skjuter i skott utifrån, efter 3 min står det 2-9 på tavlan och hemmalaget tar en tidig timeout. Järfälla kryper närmare i poängprotokollet men tack vare 2 treor från Abbas kan vi hålla en 7-poängsledning efter 1a perioden.

I 2a perioden kliver tunge Mikael J. in på allvar och gör 10p. Vi går till zon för att stoppa deras rytm och lyckas hyfsat. Ledning med 33-37 utan något vidare skönspel.

Vi startar 3e med en korg innan Järfälla svarar med 7 raka p. Lagen följs nu åt och inför sista leder Stockholmslaget med 52-51.

Vi gör återigen periodens första poäng men orkar/kan inte stå upp i sista perioden och förlorar till slut med 6p, vilket får anses godkänt på bortaplan mot ett lag som på Onsdag förkvalar till Div. 1.

Abbas gör en kanonmatch framåt och Kevin spelar mycket bra försvar, övriga får godkänt även om det var mycket ring ut idag. Tyvärr saknar vi ”Foppa” som med sitt lugn och erfarenhet hade hjälpt oss idag.

Poäng Ullvi: Abi 22p, Abbas 19, Johannes 10, Jarryd, 8, Behrad 5, Kevin 3, Olle, Andreas, ”Marre”.