I 3perioder hade vi svårt att göra poäng men i 4e hittar vi äntligen korgen och gör 34p och av dem gör Olle 16!

Borlänge är som de flesta motståndarna lite äldre, längre och starkare. I tidigare möten har vi ofta haft problem i returtagningen, sist vi mötte dem svarade vi med ett agressivt försvar vilket gav oss en enkel seger. Så även idag skulle vi börja spela försvar högt upp i banan för att minimera anfallstiden nära våran försvarskorg.

Vi börjar matchen med Abi, Jarryd, Adde, ”Marre” och Johannes. Dalmasarna börjar matchen i en 1-2-2 zon och Abi och ”Marre” drar tidigt i varsin 3a, tyvärr fortsätter vi inte på den inslagna vägen utan det blir mycket ring ut. Defensivt spelar vi ok, även om vi inte riktigt spelar så aggressivt som vi behöver, underläge med 2 (18-16).

I 2a fortsätter oflytet och Borlänge utökar sin ledning. Vid ställning 29-22 missar vi i anfall och i ren frustration foular vi i transitiondefense och drar samtidigt på oss en teknisk foul, vi har i detta läge lagfoul så det resulterar i 4 kast och position för motståndarna (32-22). Vi tar timeout för att samla ihop som lag och krymper underläget innan halvtid till 34-28.

I halvtid pratar vi om att det är mycket kvar att spela och att vi måste fortsätta skjuta våra öppna skott, vi behöver komma fortare upp i positioner och få en snabbare bollrörelse. Defensivt har returtagningen varit ok, men vi kan kliva upp ett steg till i våra positioner.

I 3e är det mer kvalitet från bägge lagen och vi har svårt att komma ifatt i på tavlan. Jarryd avslutar perioden med en 3a och inför sista är underläget nere i 4p.

4e perioden har denna säsong varit en väldigt svag period och speciellt i början av den. Idag är dock ett undantag och efter halva perioden har vi gjort 18-3 på Borlänge och ledning 56-67! Vi har äntligen hittat flytet framåt och har energi i försvaret och håller undan till seger, Borlänges blott 4e förlust på hemmaplan.

Andreas spelar bra försvar och lagorienterat framåt och sänker 2 viktiga 3or. (6p)

Johannes gör mycket i det tysta och ger balans i laget. Drog tidigt på sig 4 fouls men spelade efter det väldigt klokt. (7p)

Mazen gör det bra på få minuter, spelar aggressivt försvar och aktiv i anfallspelet.(2p)

Abi gör kanske en av sina sämre matcher men är ständigt ett hot för motståndarna.(9p)

Jarryd spelar mycket bra försvar matchen igenom och visade en enorm vinnarskalle. är ett föredöme på att fokusera på rätt saker och sätter alltid laget först.(15p)

Kevin har haft en tung helg framåt men spelar konsekvent och sköt till slut i några viktiga skott för oss. Defensivt är han jätteviktig med en drös steals och returer.(8p)

Olle gör en av sina bättre seniormatcher och efter 7 perioder med ring ut lossnar det äntligen i den sista i helgens och säsongens sista match. (21p)

Richard kanske gjorde sin sista match i Ullvi basket. Trots få minuter så ger han alltid laget energi med sitt uppoffrande spel.(2p)

”Marre” gör sin bästa Div. 2 match, drog ner massvis med returer och spelar klokt anfallspel. (9p)

Abbas är inte riktigt lika het som igår, men spelar alltid för laget och ger laget lite av varje idag.(4p)

En liten summering för säsongen kommer senare, vi konstaterar att vi kan spela med alla lag och vinner 14 matcher i jämförelse med förra säsongens 6.