Först på Söndagsmorgonen visste vi vilket lag vi skulle mönstra borta mot Central.

Vi pratade innan matchen att vi behövde verkligen spela smart och skjuta i skotten utifrån. Defensivt behövde vi hålla extra koll på duktiga Alukobröderna och en 203 cm lång forward (Jocke Forssman) som dessutom är en väldigt duktig skytt.

Miso fick äran att starta och se till att bollen inte kom till deras duktiga forward/center som i Kabbehallen gjorde poäng på alla möjliga sätt. Jarryd och ”Foppa” skulle kontrollera Alukobröderna.

Vi börjar första q med ett enkelt och effektivt anfallspel som ofta led till öppna skott efter penetreringar, perfekt! Defensivt spelade vi bra 1-1 försvar vilket ledde till låg % på motståndarnas skott (14-22).

I 2a perioden blandar vi zonpress med man-man vilket får motståndarna att inte få till något flyt i sitt spel. Framåt får vi även lite djup i spelet tack vara comebackande Johannes som får motståndarna att kollapsa i sina försvarspositioner och skapar ytor åt våra skyttar, vi vinner perioden med 14-18 (28-40 i paus).

Tots att vi leder med 12p i paus känns ledningen ganska skör då vi många gånger på bortaplan och inte minst sist borta mot Sigtuna tappat spelet helt i 3e för att totalt kollapsa i 4e.

även denna match har vi svårt att göra poäng i 3e, som tur för oss så fortsätter oflytet för hemmalaget. En målsnål period som vi förlorar med 13-10 (41-50), ledning med 9p inför sista.

Vi kommer ut med fart i början på 4e och med 6 raka Jarrydpoäng har vi gett oss själva en 15p ledning. Men Central svarar med 10-2 och ledningen är krympt till 7. Nu börjar den hårda matchningen ta ut sin rätt och Central börjar spela hårdare i försvaret och tvingar oss till för snabba och dåliga avslut. Med 2,5 min kvar leder vi med 59-64, men nu har vi verkligen tappat det fina spelet vi visade upp i första halvan av matchen. Efter ett antal to och missade skott är ställningen lika och Stklmsgänget har två straffkast med 6 sek kvar.

Central missar båda och bollen studsar ut, timeout och vi får bollen vid halva plan. Tyvärr missar Jarryd den avslutande driven och matchen går till overtime.

Foppa startar med att sänka en trea men Central svarar med samma mynt, Foppa sätter ett kast och Central sänker ett närskott, 69-68. Abi med hoppskott (70-69) men Central svarar återigen med en trea (72-70). Fem raka Ullvi poäng och vi leder återigen med 3p, båda lagen missar/sätter var sitt straffkast (73-76). Miso skjuter en tuff 2a tidigt i anfallet med 30 sek kvar och Central har chansen att kvittera, men Ullvispelarna vet det och foular istället dock sätter motståndarna båda kasten och 1p upp med 10 sek kvar. Bollen går in till Jarryd som blir foulad och iskallt sänker båda och matchen är över.

En imponerande seger av killarna med tanke på avsaknaden av storlek, fram till sista har vi väldigt få turnovers och vi ser verkligen till att bollen hamnar i rätt händer och i rätt tid. Alla spelarna gör ett gediget jobb med Foppa, Jarryd och Abi som utmärkte sig lite extra. Miso fick idag spela väldigt mycket och visar att man inte behöver göra en massa poäng för att spela bra. överhuvudtaget  är det för många spelare idag som tävlar i att göra mest poäng, basket är så mycket mer och tror att det är fler som borde fokusera på att ”slå” igenom i andra kategorier som returer, steals, utblockeringar, screensättning och i vissa fall bara bidra med positiv energi.

Nu har vi fler vinster än vad vi hade på hela förra året och hoppas få alla hela och friska till sista matchen innan Jul, den mot Arvika hemma. Hoppas på mycket folk, det är boysen värda för hela höstens slit!