I den femte hemmamatchen bröts den förlustfria trenden i Kabbehallen i en mycket sevärd match som präglades av kamp mer än skönspel.

Vi var inställda på en tuff match mot rutinerade motståndare som även hade ett visst längd och viktövertag. Gameplanen var att vi skulle spela med ett snabbt bolltempo och högt försvarsspel, som vanligt på hemmaplan.

Vi kommer ut i början av första perioden och följer våran gameplan och lyckas tidigt ta en liten ledning, i det läget börjar vi slarva lite och tar för snabba avslut i kombination med att vi börjar tappa våra utgångspositioner i försvar. Jarryd avslutar perioden med en 3a och vi leder 21-17.

Andra perioden är slarvig från båda lagen och vi tappar momentum och rytm tack vare enkla missar framåt och tveksamma avblåsningar från dem ”gråa”. Vi fortsätter dock ”stå” upp i försvaret och kanske tog det för mycket kraft och energi, för framåt mäktar vi endast med 7p!! Halvtid och 2p ner (28-30).

I halvtid lyfter vi fram att vi faktiskt spelat bra försvar och lyckats kontrollera returtagningen, här behövde vi egentligen inte ändra på något mer än att kanske inte hamna i rygg på låga blocket. Framåt behövde vi fortsätta skjuta våra öppna skott och attackera efter bollrörelse.

Andra halvlek till skilnad från första så står vi på hälarna och låter Stockholmsgänget göra 1-11 (29-41) på dem dem första 3,5 minuterna. Tyvärr blir den här perioden kostsam för oss och vi blir tvingade att jaga morståndarna för att komma ikapp i poängprotokollet. Vi närmar oss till  42-44, men då sänker planens längsta spelare en tung trea och på dem två efterföljande anfallen missar vi och A.E.K utnyttjar våran desperation att komma ikapp och rycker  återigen till 42-51. Vi avslutar perioden med 4-2 och är inför sista 10 minutersperioden i underläge med 46-53.

Kevin börjar 4e med att dra in trea men duktige Senegalesen Ndione gör sex raka poäng och vi bler allt mer stressade i det faktum att motståndarna alltid har ett svar då vi närmar oss i protokollet. Med fyra minuter kvar är ställningen 61-65 och då gör A.E.K 0-6 och vi har 10p ner med 2 min kvar. Trots ett tappert försök att komma ikapp lyckas vi inte och kan tillsammans med de dryga 140 åskådarna(däribland Köpingsprofilen Åke Bärlin) konstatera att säsongens hemmaförlust är ett faktum.

Defensivt gör vi en helt ok match, bortsett från några sekvenser i våran helplanspress då vi går bort oss. Returtagningen var bättre än sist och vi visar mer vilja i 1-1 försvaret.

Offensivt behöver vi fortfarande spela lite enklare och få runt bollen några gånger för att sysselsätta motståndarnas försvar och inte låta dem ha så fräscha ben och huvud i anfall. Trots det har vi chansen att vinna idag då vi inte saknade lägen utan tyvärr missade allt för många öppna skott, både nära korgen och från 6,25m.

Kan låta konstigt men tycker att vi förlorade matchen lite redan i 2a perioden då vi fram tills dess hade ganska bra rytm och momentum. Motståndarna hade svårt att hänga med ute på golvet och när vi fick fria ytor sänkte vi öppna skott, tyvärr tappar vi den rytmen och vi får sedan jaga då vi inte är med i början på 3e. Momentum vänder till A.E.Ks fördel och de håller kylan och gör lätta poäng då vi går bort oss i vår iver att komma ikapp.

Här får coach analysera och vara självkritisk, kanske skulle vi spelat ett mer kontrollerat försvar och väntat med helplanspressen? Spelarna gör annars en godkänd insats som lag och krigar matchen igenom, men då vi saknar naturliga centrar och sällan får andra chanser i anfall är vi väldigt beroende av ett högprocentigt skytte vilket vi idag saknade. Nästa match är borta mot Sigtuna och vi ska verkligen försöka vinna den matchen för att inte bli avhängda av topplagen i tabellen.

Dino 19p, Kevin 18, Jarryd 7, Abi 5, Abbas 4, David 4, Olle 2, ”Marre” 2, Andreas.