I en ganska ryckig och slarvig match vinner vi mot ett tappert Västerås med endast 5p.

Abi och Kevin sätter några viktiga skott i slutminuterna mot Västerås.

Innan matchen ville vi spela ett snabbt anfallspel med högt bolltempo mot det lite tyngre motståndet. Försvarsmässigt skulle vi spela med hög bollpress utan att bli slagna och kontrollera returtagningen.

Första perioden är jämn, men tack vare agressivt anfallspel av bland annat Dino (10p 1a Q) gör att vi har en liten ledning efter 10 min (23-19). Västerås har i denna period varit precis så agressiva som vi förväntat oss under våran försvarskorg och skjuter 9 straffkast tack vare våran oförmåga att riva ner defensiva returer.

Andra perioden börjar vi med 6-2 och ledning med 8p, men Västerås äldre garde vill annat och anförda av veteranen Arwid Wibom som gör 12p (24 totalt) på 5 min gör att VästerÅsarna kan komma ikapp och förbi. 40-41 i halvtid.

Efter 20 min kan man konstatera att motståndarna har ett klart övertag under korgarna och vi har inte riktigt lyckats få den bollpress vi vill ha på deras guards.

3e perioden börjar ungefär som dem tidigare där lagen byter poäng med varandra. med 3min kvar och underläge  54-55 vaknar äntligen hemmalaget och den där agressiviteten vi letat och pratat om i försvar infinner sig äntligen och vi snor bollar, tar returer och springer i 11 raka poäng innan Västerås svarar med en 3a, 7 upp inför sista.

Periodpausen kommer olägligt för oss då vi för första gången på matchen har ”den” där viljan och hungern en basketspelare ska utstråla på plan. Vi börjar dock med 2p från linjen av ”Foppa” innan vi ställer oss på hälarna och låter motståndarna återigen husera fritt i vårat 3 sek. område och gör 12-2 på oss, underläge med 1p och Västerås boll med 2,5 min kvar.

Ett hyggligt försvarsspel av oss och Abi sänker först ett skott från toppen och efter ett till defensivt stopp sänker Hapte även en 3a, 4 upp. Västerås sätter en tuff 3a och vi får ävan ”Foppa” utfoulad, in från bänken med 40 sek kvar kommer Kevin Tumba som hittils är poänglös och sänker en matchavgörande 3a.

Vi vinner efter att spelat ett ganska stillastående anfallspel med för dålig bollrörelse som vi efterlyst, vi behöver också bli bättre på att få lite mer djup i spelet och inte bara spela i sidled. Ett bevis på det är bland annat att vi endast får skjuta 9 straffkast i jämförelse med Västerås 26.

Defensivt har vi återigen problem i returtagningen och även i 1-1 försvaret, här behöver/kommer vi bli bättre.

Vill ändå lyfta fram Dino och ”Foppa” i denna match som sköt i dem viktiga skotten och krigade matchen igenom.

Det vi tar med oss idag är segern och att vi nu redan vunnit lika många matcher som vi hade sammanlagt säsongen 09/10.

Nästa match är hemma mot A.E.K som vi aldrig slagit och som vi snöpligt förlorade mot för 2 veckor sedan.

Dino 24p, ”Foppa” 17, Abi 17, Abbas 6, Jarryd 5, Olle 4, Behrad 3, Mazen, Rickard, ”Marre”.