Att möta nya lag som vi aldrig spelat mot är alltid roligt. Idag var det Enköping som kom på besök där vi hade som målsättning att jobba med hjälpförsvar och försöka ta snabba beslut och låta bollen passas fram mera än att studsa i anfallet.

Att ta rätt beslut är inte alltid lätt, ska jag skjuta, attackera eller passa. Den frågan ska vi träna mycket på men gemensamt för dessa tre ord kan sammanfattas enkelt. Att hela tiden vara ett hot, glädjande idag är att vi har massor av 2-1, 3-2 där vi genom bra beslut får enkla poäng. Ett enkelt pass i rätt läge gör att vi får massor av poäng i snabba uppspel. Mycket handlar om spelförstående, att läsa av och våga.

Försvar har alltid varit bra men även där behöver vi höja oss en nivå till. Hjälpsida, försvarsställning är några saker vi kommer jobba vidare på. Idag kom vi till hjälp massor av gånger som gjorde att motståndarna fick massor av dåliga avslut.Oavsett om det handlar om anfall eller försvar så finns det ändå en sak vi alltid måste tänka på. Böjda ben=snabba ben, Raka ben=långsamma ben.

Det som är riktigt bra i dagens match är att vi verkligen vågar släppa bollen till en som är i bättre position än jag själv. många gjorde vad som krävdes men imorgon krävs det ännu mer om vi ska rå på Nbbf som vi vet kan både attackera och skjuta.

Poäng: Maria 21, Emma,16, Erika 16, Linnea 16, Towa 14, Alfrida 8, Zhiyan 6