På Söndag möter vi klassiska Alvik i Åkeshovshallen.

Mitt basketintresse växte fram tidigt och dem är oräkneliga dem gånger man tog tunnelbanan från Hässelby Gård till åkeshov för att se klassiska spelare som Rolle Rahm, Sten Feldreisch m.m. På den tiden (slutet på 80-talet) var Alvik giganterna i svensk basket och spelade bland annat i Europacupen (nuvarande Euroleague). På 90-talet hette stjärnorna Tobias Hauff och Olle Håkansson och man använde ofta Globen som hemmarena.

1997 fick jag förmånen att vara lagkamrat med dessa spelare och det var ofta Olle kom med en barnvagn till träningarna, där i låg  Ludvig som på söndag startar som starting PG i ett Alvik som idag huserar i Div 2. ”Ludde” är en av svensk baskets största talanger och flera europeiska storklubbar har visat intresse för 14-åringen, bland annat Barcelona.

En till spelare vi behöver hålla extra koll på är Rickard Blomberg som flyttat ”hem” efter två säsonger med sparsamt speltid i Uppsala i Basketligan. Blomberg är en mycket duktig returtagare och spelar väldigt tufft och har även ett bra skott.

För vår del blir det spel utan ”Foppa”, Behrad och Johannes. ”Foppa” är ryggskadad och Johannes som betyder väldigt mycket för oss är knäskadad. Men skador och förkylningar tillhör idrottslag och det är såna här matcher andra spelare måste kliva fram och ta ”chansen”. För att vinna på Söndag måste vi klara av att inte bli slagna 1-1 och kontrollera returtagningen i 40 min. Framåt måste vi spela med lite högre bolltempo men samtidigt vårda bollen.

Vi är redo och kommer ge allt på plan i 40 min på söndag och hoppas det räcker för seger!