Ny säsong, nya spelare, nygammal hemmaplan och nya krav. Många faktorer som kanske påverkade oss negativt i början på matchen. Efter den trevande starten från vår sida tog vi oss samman och lyckades vinna mot tuffa Central.

Matchen börjar med att Central tar en 10-2 ledning och vi står mest och tittar på i försvaret. Vi spelar oss fram till bra lägen framåt men har lite svårt att få i bollen i korgen och när vi gör det har Central alltid ett svar på det. 14-23 efter 1a kvarten.

2a kvarten ser ut som den 1a och vi springer mest och byter poäng med varandra. 36-42 i halvlek.

Vi pratar i halvlek om att fortsätta spela oss fram till bra lägen och att bollarna kommer hitta korgen så småningom. Defensivt behövde vi få stopp på deras nyckelspelare Aluko och Forsman som dominerat första halvan av matchen.

Vi blir lite mer aggressiva i 3e men har fortfarande svårt att göra poäng och har för många unforced to. 7 ner inför sista.

I sista släpper vi på handbromsen och gör en 17-5 run och vi är äntligen i ledning som vi håller matchen ut.

”Foppa” som varit iskall i 3 perioder skjuter i 4st 3or i sista kvarten. Dino kämpar på trots foulproblem och lite ring ut framåt, där kommer det bli bättre allteftersom. Jarryd och Abi ger oss kvalitet och trygghet på bakplan och även här kan vi förvänta oss bättre flyt framåt. Kevin kommer lite snett på det men jobbar sig in i matchen genom att spela bra 1-1 försvar. Abbas är högprocentig och river ner returer, Bra! Johannes och Behrad gör det också ok på lite mindre minuter. Idag gjorde också en 15 (”Marre) och 16 (Dado) årig debut i div. 2 sammanhang och gör även poäng i sina första matcher!

”Foppa” 16, Dino 15, Abi 14, Jarryd 13, Abbas 12, Kevin 5, Johannes 3, Behrad 2, Dado 2, ”Marre” 1.