Tungt, tungt men vilken match vi gör, jag lider med tjejerna efter förlusten i semin mot Tallina Kalev från Estland. Vi krigar hela matchen med strålande spel både framåt och bakåt men till slut står vi där med en förlust med 1 poäng. Att vara så nära en finalplats i A-slutspelet  och att få spela i sporthallen inför massor med folk är bland det roligaste man kan få vara med om och just därför känns det extra tungt med en missad finalplats.

Efter förra helgens spel i ”final four” där vi inte alls presterade det jag vet att vi kan så var jag något fundersam hur laget skulle prestera i EEM-cupen. Redan i första matchen såg man revanchsugna tjejer som verkligen ville visa att spelet i Norrköping inte skulle upprepas.

Gruppspel: Ullvi-Brahe 41-18, Ullvi-Uppsala 36-18, Ullvi-Gladan 33-15

I gruppspelet mötte vi Brahe (Huskvarna), Gladan (Luleå) och Uppsala vit. 3 st mycket bra matcher där gruppfinalen mot Gladan skulle vara den tuffaste. Första perioden mot gladan var nog den bästa i gruppspelet där vi visste att vid vinst innebar en lättare kvartsfinal på söndagen. Första perioden var nog den bästa vi gjorde i gruppspelet. Vi gick till halvtidsvila med 20-4 och kontrollerade sedan matchen i andra perioden.

Kvartsfinal: Ullvi-Duvbo 50-14

Tidig uppgång söndagmorgon, Duvbo från Stockholm stod för motståndet, en match där vi hade kontroll redan från första minuten. 50-14. En stor styrka att vinna en kvart med närmare 40 p. Stor fördel för oss att vi åker emellan, då alla får sova i egna sängar och vara riktigt utvilade.

Semifinal: Ullvi-Tallinka Kaleva 30-31

Rysarmatch, tuff basket där vi stod upp på ett suveränt sätt, stundtals briljanta kombinationer i anfall. Bra rörelse i anfall gör att vi får jättebra skottlägen eller bra attacker. Försvaret krigar vi om varje lös boll som ligger på golvet. Vi hade 2-3 klockrena backdoors när dom spelade över. Tallinka hade också det lilla flytet som vi saknade och en helt otrolig straffkast% 80% inte ens ligalagen ligger på den nivån.

Att summera helgens matcher är inte så svårt vi tog verkligen revansch på oss själva efter förra helgen. Att spela cup innebär att man möter helt nya ansikten som både är roligt och lärorikt. Ju längre man kommer i en cup desto svårare är det att coacha laget. Målsättningen för mig är att alla ska få spela men när man väl kommer till ett slutspel så går det kanske inte att matcha alla som man gör i gruppspel. När det är vinna eller försvinna blir coachningen annorlunda och en del får inte den speltid man kanske vill ha.

Ett stort avbräck i helgen var Linnea som tyvärr inte kunde spela pga sjukdom. En frisk Linnea skulle gjort oss ännu starkare och bredare. Att Erika har pratat om revansch hela veckan är en sak men sen att göra det är en annan sak. Erika fick ta ett stort ansvar när Linnea inte var med och helgens spel var lysande både offensivt och defensivt synd bara att en stukad fot gjorde att hon inte kunde ge järnet i semin.

Erika är nog den som utvecklats mest individuellt om man ser till hela säsongen. Judit och Emmeline visade att man är på rätt väg när det gäller positioner både i anfall och försvar. Judit fick även sänka i ett långskott.Alfrida och Maria gör sina bästa matcher för säsongen mängder av returer, men framför allt ett lyft framåt där man tar enkla beslut genom bra val när det gäller skott och attacker.

Zhian försvar i semin var grym var kommer all energi ifrån den dagen du tar det lite lugnare i anfall kommer du lyfta ännu mer. Towa och Emma får slita enormt både i anfall och försvar och var som vanligt lysande och andra ledare och föräldrar imponeras av eran speluppfattning och ork Ni styr spelet ruggit bra där ute . Adelina och Hanna var helgens stora överraskningar med ett anfallspel som dom inte visat upp tidigare spela enkelt tar bra beslut och framförallt blev man ett hot när man fick bollen som resulterade i flera enkla poäng.

Vi föll med flaggan i topp men det grämer mig lite att vi inte vann semin för jag är övertygad om att vi vunnit finalen, nu åker vi ner till Göteborg för att ha roligt samtidigt som vi ska försöka spela lika rolig basket som i Eskilstuna. Det bästa till sist var lagmoralan, hörde inte ett negativt ord under hela helgen, ta med det till Göteborg så kommer vi få en rolig helg