Att åka till Visby och möte två topplag visste vi skulle bli riktigt tufft. Vi vann första mot Visby efter övertygande spel för att sedan förlora mot NBBF trots att vi gjorde säsongens bästa match.

Visby-Ullvi   44-59

Ett högt tempo från början gav oss en ganska betryggande ledning i halvlek där vi många gånger hittade massor av lösningar för att komma till bra avslut. Plötsligt var det som att allt föll på plats med bra rörelse i anfall. Extra roligt är att olika varianter som vi har jobbat på träningar även börjar sitta på matcher. Vi får massor av enkla poäng tack vare att samtliga på plan gör rätt, och då blir det väldigt jobbigt för försvararna att hålla sina positioner. Utblockeringar i försvar klarade vi galant vi tog fler returer trots att vi oftast är huvudet kortare. Kort sagt en riktigt bra match.

Nbbf-Ullvi 51-48

En match som egentligen hade allt, bra tempo med massor av strålande avslut både från oss o NBBF. Vi började matchen bäst med en 10-2 ledning men NBBF gör 7 raka poäng och efter det är matchen jämn tills slutsignalen går. Vi gör säsongens bästa match där oftast vi var steget före i poängprotokollet men där NBBF gick förbi i fjärde och vi orkade inte riktigt jobba oss ifatt. Trots att vi hade sista skottet lyckades vi inte utjämna. Alltid synd att något lag ska förlora en sådan match där tillfälligheter oftast avgör.

Att summera helgens två matcher är egentligen inte så svårt vi går från klarhet till klarhet där vi har minimerat våra egna misstag genom att vara fokuserade på det vi ska göra. Under match är det fokus på matchen och inget annat då blir allting mycket lättare för både sig själv och sina medspelare. Glädjande är alla gör sitt ute på plan, Våra guards för dagen Towa, Emma och Erika gjorde lysande jobb i både matcherna med bra styrning i anfallet.

Kan nämna att Erika gjorde 15 RAKA poäng mot NBBF i tredje perioden. Towa och Emma är nog en mardröm för motståndarna att möta med sina kvicka fötter och alltid är ett hot mot korgen i anfall. Forwards sliter enormt under korgarna med massor av returen mot oftast huvudet längre motståndare. Många gick av planen med både lårkakor, rivmärken, stukade fötter m.m det visar att det finns en enorm vilja i detta lag. i veckan kommer vi fokusera mycket på individuell anpassad träning där vi fortsätter att lägga stor kraft på anfall. Nu ser vi fram mot nästa helg då väntar ytterligare en tuff och rolig match mot Katrineholm.

Poäng mot Visby: Towa 16, Linnea 15, Erika 10, Emma 8, Aifrida 4, Maria 4, Hanna 2, Adelina 1

Poäng mot NBBF: Erika 19, Towa 14, Emma 10, Linnea 4, Alfrida 3, Maria 2