Idag var det dax att möta Aros 94, ett lag som spelar en fysisk och snabb basket där man hela tiden måste vara skärpt både offensivt och defensivt.

Idag var det en match där vi visste att motståndarna är stora och riktigt duktiga med boll där dom hela tiden söker snabba uppspel. Vi stod upp riktigt bra, vi får lägen men bollen vill inte gå i medan Aros har riktig hög skottprocent matchen igenom. Att möta ett lag som aros som springer mycket så krävs det helt plötsligt att man måste vara helskärpt ute på plan, tappar vi helt plötsligt fokus i försvar så läste dom av det och dom fick enkla poäng.

Anfall löser vi det bra när vi gör ”rätt” men börjar vi ”irra” omkring löser vi inga problem utan då bli det problem. Trots förlust så finns det saker som ändå visar att vi är på god väg mot något bra. Towa höll bra klass matchen igenom och vågade hela tiden utmana med rätt attack eller pass ut på sidan. Erika fick idag prova på som guard en position som inte alltid är lätt och gör det bra, framförallt i fjärde perioden med bra attacker inte alltid poäng men jag lovar det kommer.

Alfrida, Linnea och Maria fick ta ett tungt lass under korgen och gjorde det bra med massor av returer. Det man kan se tydligt idag är när man spelar mot ett för dagen bättre motstånd är vad vi måste förbättra både som lag och individuellt , framförallt hitta rätt positoner men det tar vi på tisdag. Bra jobbat tjejer nu börjar uppladdningen inför gotlandresan endast en vecka kvar

Poäng Towa 10 Zhian 7 Adelina 5 Erika 4 Linnea 4 Alfrida 2 Judith 2