Ledning med 13 poäng för Ullvi i pausen efter övertygande försvar och bra anfall. I tredje perioden ändrade vi lite i anfallet för att få träna på bollscreener samtidigt som Hallstahammar kom in och kämpade järnet. De tar ikapp hela försprånget och leder med 1 poäng inför sista perioden. I 4:e får vi igång anfallet som det var tänkt och snäppar upp intensiteten i försvar. Vi segar oss förbi och tar hem kampen med 4 poäng. Bra match killar!

Periodsiffror
6-13, 7-13, 18-4, 10-15

Vi ville bland annat träna idag på att ställa om direkt från anfall till försvar.

Så här:

* Vi gör poäng
* Försvar

Inte:

* Vi gör poäng
… paus, tänka på något annat …
* Försvar

De där 2-3 sekunderna gör att man får press på motståndaren. Mot riktigt svåra lag gör de att man hinner springa hem för att skydda sin korg. Jag tycker killarna svarade upp bra på det här i dagens match. När vi gjorde det här bra i andra perioden fick Hallsta jobbigt att få över bollen till andra sidan.

I tredje perioden stressade Hallsta vår forward att starta sin dribbling vilket gjorde att vi kom i otakt i anfallsspelet. Mycket roligt att vi tillsammans tog tag i vårt spel och vände trenden i sista perioden. William gör då ett bra jobb att göra sig fri och sen hålla ställningarna på kanten tills rätt tajming visar sig.

Behnam fick träna extra idag på att hålla nere sina fouls och blev belönad med 40 min speltid när detta gick bra. Det är så klart bra om man orkar spela utan byte men svårt att vara på en hög nivå en hel match, så det här hör till ovanligheterna. I den här matchen var vi bara 7 spelare i andra halvlek så det hjälpte faktiskt övriga i laget till mer vila att Behnam kunde köra på.

Vi spelade zon några minuter då och då och fick en dålig start med passivitet och öppna skott för Hallsta. Andra försöket blev mycket lyckat där alla jagade ut på skott på rätt sätt. Bra utblockeringar och returtagning av gänget närmast korgen, Wille, Sebbe, Mikael, Nikko, Anton m fl.

Poängen är fördelade på hela gänget vilket speglar händelserna bra. Alla har kämpat mycket bra idag och tagit bra lagansvar. Behnam var assistkungen och Bartosz hade flest poäng i snitt per spelad minut 😉

Poäng 

Behnam 8
Stevan 2
Nikko 7
Mikael 4
Sebastian 7
William 11
Bartosz 6

– – –

Fredagar ny tid
17-18.30

Söndag match kl 12.00 Ullvihallen