Tjugotvå tjejer och fyra ledare samlades utanför Badhushallen på morgonen. Dags för premiärmatch för våra flickor 99-00 i Eskilstuna den 2010-01-16.

Många föräldrar följde med till Bollhuset i Eskilstuna och supportade med hejarop och beröm. Första matchen började med en rivstart! Vi tog initiativ på en gång, bra försvar och snabba uppspel. Helt plötsligt ledde vi med 20 poäng och domaren bad oss flytta tillbaka till vår planhalva efter att vi gjort poäng.  Något som vi inte hade förberett oss på. Men en bra regel som skapar roliga matcher så här i början av basketkarriären. Matchen slutade med vinst.

Ullvi – Fristan 54 – 10

I match nummer två startade tjejerna med lite för stor respekt för det andra laget. Skogsängen flickor består endast av tjejer födda 99 och vårt lag är en mix av tjejer 99 – 00. Skogängen tog initiativet och fick ledningen med 31-2 efter första halvlek. Men i andra halvlek stärktes tjejernas självförtroende och vi började spela efter vår förmåga och kämpa tillbaka i försvar, andra halvlek slutade jämnare 15-8.

Skogängen – Ullvi  46-10

Sammanfattningsvis tycker jag att vi hade en riktigt rolig dag. Kul att se hur nervositeten släpper när väl bollen satts i spel, och hur alla tjejerna växer och presterar bättre än på någon träning jag sett. Bra kämpat tjejer!