Idag missade vi att komma ut till match på rätt sätt. Vi spelar tyvärr i ”bekvämlighetsområdet” och tar en massa ”stryk” i kampsituationerna. Vi förlorar den perioden med 15 poäng. Vi håller ställningarna hyggligt i andra men ligger under med 20 i pausen. Efter att ha snackat ut i pausen så kör vi över motståndarna helt i tredje perioden. Matchen öppnar upp sig och i 4e är Visbys ledning nere i endast 7 pinnar men vi orkade inte göra det sista rycket. Första perioden blev vårt fall.

Periodsiffror: 3-18, 15-20, 23-12, 10-14

Jag som coach kommer att prata med domaren om jag anser att det behövs. Idag var det vi som inte spelade bra helt enkelt så vi måste vända blickarna till oss själva. är vi laddade? Visar vi bra kroppspråk? Pratar vi med varandra? Spelar vi anfallsspelet som tänkt? Springer alla hem? osv … det finns så mycket vi kan göra på egen hand för att rätta till problemen. Vi löser inget genom att peka på någon annan.

Mindre bra idag: när det gick tungt i första perioden så blir det plötsligt jätteviktigt vad domaren gör och vad deras spelare si-och-så gör. Vi kan inte påverka vad andra gör – bara vad vi själva gör. Rätt medicin visade vi i tredje: bit ihop och spela tuffare själv istället.

Mycket bra idag: vi kämpade oss tillbaka in i matchen i andra halvlek. Det var härligt att se vår inställning på plan i andra perioden.

– – –

Poäng: Steavan 2, Niko 7, Mikael 8, Sebbe 13, William 7, Bartosz 14