Match mot yngsta laget i serien, NBBF 96, blev lämpligt motstånd nu när vi är på på väg att friskna till igen. Vi rullade runt på hela laget och alla är med i poängprotokollet. Vi fick träna på tajmingen i anfallet och fick se bra tålamod och att vi letar bästa skottläget hela tiden. Försvarsmässigt finns det en växel till att plocka fram.

Kul att se idag att vi vill flytta runt bollen i anfall och leta bästa läget. Många snygga spel fick vi se. Och när vi kommer på snabba uppspel och drar försvar så släpper vi bollen till en fri kompis i rätt läge. Som en följd av det här spelet så har vi alla med i poängprotokollet idag. Och den som springer med upp i anfall blir belönad. Då springer man även nästa gång. En viktig grej i lagspelet.

Kul att se Leo, Anton, Steavan som tar för sig mer och mer. Värt att notera är även att Sebastian och Mikael hade varsin uppvärmningsdunk. Det var första dunkarna i Ullvihallen så nu kör vi vidare med styrketräningen och siktar på första matchdunken. Vem blir först?

Försvarsmässigt har vi en ”sjuka” vi behöver få bort. Vi gör mål sen vänder vi ryggen åt spelet och slappnar av. Basket spelas med ryggen mot egen korg hela tiden och om man gör mål så går man direkt över till försvar. Det är ingen avspark eller tekning på mitten efter varje mål. Vi ska hitta på lite övningar på det här.

Bra kämpat killar!

Poäng
Johannes 6, Behnam 13, Steavan 2, Niko 7, Leo 7, Mikael 16, Sebastian 11, Anton 5, William 7, Bartosz 7

NäSTA VECKA
Måndag träning
Tisdag träning 20-21.30 !
Lördag träning 15.30-17.00 !

Match söndag Hallsta borta

VECKAN EFTER DET
Sebastian + Mikael tränar med U18 denna vecka
Måndag, onsdag, fredag träning som vanligt
Söndag match mot Visby. Sebbe/Marre dubblar och spelar även med U18 i matchen efter vår match.