När försvaret fungerar är vi svårslagna, det fick NBBF erfara idag när vi konstant pressar deras guards till enkla misstag och där vi får många enkla poäng.

Idag var det första matchen med nya anfallet som vi använder på match, många gånger såg det riktigt bra ut med bra avslut och skott. Vi började matchen med 2 ”klockrena” anfall där vi tvingade försvaren att få jobba genom bra rörelse i anfall. Med tanke på att det var första matchen så ska vi riktigt nöjda med det vi presterade framåt, vi kommer att fortsätta jobba med 2-3 flex på träningarna. Det viktigaste är dock att vi fortsätter jobba med tekniken (Skott, pass o dribbla).

Tekniken är grunden till att man kan börja jobba med anfallsspel. Som helhet en mycket bra match där vi även börjar springa framåt när vi får bollen och låter bollen passas fram och inte dribblas. Idag kunde vi spela runt med samtliga spelare, en styrka som inte många lag har, fortsätter vi bara vara fokuserade på träning och match kommer vi lära oss massor i år. En stabil laginsats där topparna idag var Emma, Towa och Linnea.

Towa gör kanske sin bästa match för säsongen med bra förvar och 20 p framåt. Emma o Linnea jobbade stenhårt i försvar som slutade med många dåliga beslut från motståndarna.

Bra jobbat tjejer

Poäng: Towa 20, Emma 10, Erika 10, Maria 6, Linnea 7, Adelina 5, Zhian Och Alfrida 3