På lördag mötte vi Arvika basket som inför matchen stod på 4 segrar av 5 möjliga. Vi pratar om att vi ska kunna rubba motståndaren så måste vi spela ett aggressivt försvarspel över hela banan.

1a perioden börjar vi strålande med hög press på boll och snabba uppspel, vi går till ledning med 4poäng efter bla fina penetrationer av Behrad och bra skytte av ”Foppa”.

Filmklipp från slutet av matchen inne i nyheten.

Vi fortsätter på den inslagna vägen i 2a men tappar lite fokus/energi i mitten av perioden. Men tack vare Mizos energi och ”buzzer” 3a kan vi gå till ledning i paus med 5p.

I Halvtid pratar vi om att vi måste behålla intensiteten för att knipa våran 1a hemmaseger. Börjar är bra av 3e men tyvärr börjar vi slarva på båda sidorna av planen och Arvika skjuter i lite enkla skott och vinner 3e med 8-26!!

Underläge med 13 inför sista och vi får jaga, tyvärr så räcker vi inte hela vägen då motståndarna har fått momentum, dock så avslutar vi matchen bra och krymper förlusten till 9p efter en 3a av Rickard.

Vi genomför en bra match förutom halva 3e och början på 4e, som vi vet spelas basket över 40 min och inte 30 eller 35 min dock så gör grabbarna sin kanske bästa match hittills den här säsongen.

Behrad briljerade i 1a halvlek blir highscore igen med 15p.

Foppa är stabil och stoppar i 12 p, men kan mer ändå.

Abbas och Johannes krigar matchen igenom och gör vardera 10p.

Mizo gör en bra 1a halvlek och stoppar i 7p.

Fidel spelar återigen ett uppoffrande försvarsspel och gör 6p framåt.

Kevin spelar fingerskadad och det hämmar honom framåt, defensivt har ”Kev” ett gäng blockar och returer.

Olle spelar få min men stoppar i 6 p i sin bästa match i div 2 i år, dock vill vi se ett ett tuffare försvarsspel för att få fler min.