På ena sidan Ullvi Basket som passar bollen och sen joggar till nästa position vilket gav många anfall där tiden rann ut. På andra sidan Gnesta som passar och sen cutar stenhårt på korgen, vilket gav många öppna målchanser och häng på en äldre motståndare i en halv match.

Periodsiffror

13-11, 13-11, 13-2, 26-4

Försvar

Gnesta visade upp en härlig anfallsinställning från matchens start. Det var distinkta passningar och sen stenhårda cuts mot korgen. Ullvi Basket vred på huvudet och stod och tittade på i detta ”give-n-go-VM” som utspelade sig i Ullvihallen.

även vid cuts från weakside (icke bollsida) var det otroligt lamt försvar på från vår sida. Det var bara för Gnesta att trycka på in i 3-sekundersområdet för att hämta nästa passning.

Rätt recept för att stoppa cuts är att direkt hoppa med i bollens riktning. Då kan man ta emot den som cuttar med sin kropp och stoppa passningen.

Anfall

Vi tränar på ett nytt anfallsspel vilket naturligtvis gör att det blir lite gnissel i maskineriet men vi får inte skapa nya problem genom att göra våra rörelserna långsamt. På träningen i torsdags var det full fart på alla cuts t ex.

För att träna på rätt tajming måste vi alltid göra sakerna så som om det var vår tuffaste motståndare vi möter.

Vi bytte med femmor (13 spelare) vilket gör det lite svårare att komma in i en match. Desto viktigare att ta vara på de minuter man får och vara beredd att köra för fullt när man kommer in på planen.

Sammanfattning

Det lustiga i matchen var att vi på ena planhalvan har jättejobbigt att försvara oss mot Gnestas stenhårda cuts. När vi själva ska anfalla så joggar vi våra cuts genom Gnestas försvar och tiden rann ut hela tiden… Det tål att fundera på.

Det är dags att repetera våra försvarssregler ett tag framöver för vi hade tyvärr inte många rätt idag som lag betraktat.

Dejan stod för rycket när vi drog ifrån i tredje perioden och hade även matchens snyggaste spel ihop med Mikael. Dejan attack med vänsterhanden in i 3-sek och hoppar högt för att skjuta men ser Mikael på baseline och slår ner en perfekt passning till Mikael som lägger i två enkla på en layup. För övrigt tyckte jag att Johannes klev framåt några snäpp idag med distinkta spel och bra kamp om returer i försvaret.

Statistik

Assist Returer Steals
Poäng
Johannes 2 2 4
Behnam 1 1 1 14
Mikael 1 4 1 2
Niko 4 3 3
Hampus 1 4 4 12
Leo 1 7
Anton 2 3 3
Sebastian 3 1
Dejan 2 5 3 12
Steavan 2 1
Adam 2 4
William 3 3 1
Bartosz 2 3 10