Eskilstuna har spelat Täby Cup under lovet och såg mer matchvana ut idag. Vi ägnade lovet åt mycket skotträning och kommer att behöva fler matcher för att hitta tillbaka till höstens fina spel.

Periodsiffror

12-13, 8-10, 16-9, 5-4

Vi ledde med 3 p i pausen men i tredje perioden var vi inte med på rätt sätt i försvaret så ledningen blev förvandlad till underläge med 4 poäng. I fjärde perioden mycket bra försvar från vår sida men anfallet funkar inte alls så vi kunde inte vända tillbaka.

Det positiva idag var bl a Behnams guardspel i första perioden. Tydliga rörelser för att hämta boll och sen bra fart framåt. Sen tyckte jag Behnam läste lägena bra så det kom passningar, egna attacker + passning, stanna och skjuta osv.

Med det guardspelet är det bara att ge järnet efter kanten så får man bollen, men man kan inte springa bakom bollen och tro att man ska få en passning när spelet vänder.

William var kung under korgarna med massor av returer, blockar och ikämpade poäng. Så blev han också poängbäst med 16 pinnar.

Vi fick prata om utblockeringar i pausen och i andra halvlek fick vi bl a se Dejan, Leonit och Anton kämpa till sig bollar på ett mycket fint sätt vid vår korg. Nu blir utmaning för er i laget att under vårsäsongen försöka plocka fram det där spelet oftare och oftare för att till slut göra så hela tiden. än så länge behövs en coach som påminner varje gång.

Vi fick även se flera spel där vi attackerar korgen, stöter på hjälpförsvar och då hittar ut med bra passningar till den lagkamrat som har öppet skott. Det var bl a Johannes, Behnam och William som jag minns det. Viktigt för de spelare som inte har bollen att placera sig och göra sig beredd att ta nästa passning för skott och inte stå och titta på i det läget. Det var det vi pratade mycket om på lovet. Att hinna skjuta = göra sig klar innan man fått bollen.

– – –

Förberedelser för match behöver vi nog ha ett snack om i laget…

Behövs det verkligen en vuxen som säger till att man ska lägga sig när samlingen är 08.45 och matchen är kl 10 på morgonen? Ska inte en 14-åring förstå det på egen hand eller… ? Om man struntar i sina egna förberedelser så struntar man i lagets bästa…

 

Nya tag imorgon mot Katrineholm!