Från uppkast i första matchen var det uppenbart att nu skulle här ges järnet. Det var med stor glädje vi fick återse det kämpande 93/94-laget som vi sett tidigare under säsongen. Det blev 2 segrar av 3 i grundspelet och A-slutspel. I A-slutspelet blev man utslagna av den slutliga turneringsvinnaren Blackeberg 1.

Tyresö Basket – Ullvi Basket 12 – 15

Returmatch mot Tyresö från Billys Cup. Ullvi vann med 1 poäng i Billys!

Tjejerna var på tå från första sekund och gjorde sin bästa match försvarsmässigt under den här säsongen. Vi hade kontroll på i princip varenda retur i försvaret. Men vi hade svårt att göra poäng med mycket missar nära korgen. Det blev jättedramatiskt även den här gången mot Tyresö men Ullvi höll huvudet kallt på slutet och tog segern.

Valur – Ullvi Basket 14 – 36
Isländskor som vi kämpade ner med tufft försvar över hela planen. Det var jämn match i första halvlek men sen drog Ullvi ifrån. Fantastiskt roligt att se tjejerna göra ännu en kämpainsats direkt efter den första matchen.

Ullvi Basket – JKS Basket 9 – 33

– – –

Åttondelsfinal A-slutspel

Blackeberg 1 – Ullvi Basket 56 – 14

Blackeberg 1 vann hela turneringen så det är inte mycket att säga om förlusten.

– – –

Tjejerna visade under turneringen att när de är på humör så finns det en härlig inställning i laget. Vi har sett det vid flera matcher under säsongen och det här kan man verkligen bygga vidare på i framtiden.

Det vi behöver lägga mycket tid på i fortsättningen är teknik för att göra mål. Skott, attacker på korgen och insidespel.

Bra kämpat tjejer!