Det blev en cuphelg med toppar och dalar som det brukar vara. Vi försöker lära oss av misstagen och peppas av höjdpunkterna för att höja vår spelnivå.

Vi får inte glömma en sak med den här helgen. Matchen mot Uppsala var fenomenalt bra. Vår bästa match hittills. Så ska vi starta cupen i Göteborg.

Fredag
Ullvi – Söderköping : 25 – 16

Vi mötte ett ”benknäckargäng” i första matchen. Det var armbågar och knän ivägen hela tiden som domaren valde att inte blÅsa för. Vi brukar prata om att koncentrera oss på de saker vi kan påverka dvs vårt eget spel och strunta i allt det andra. Men ibland måste man som tränare reagera när det blir farligt spel på planen utan åtgärd från domaren. Det var som vanligt bra domare i turneringen men det blev en plump här.

Hur var det med vårt eget spel då? Tyvärr visade vi oss vara mycket försiktiga. Var det här samma gäng som pressade NUBF i en jämn final för någon vecka sedan? Vi hade ingen press på bollen, vi jobbade inte bort passningar, vi var tvåa på de lösa bollarna, vi hjälpte inte varandra osv. Vi sänkte oss ner till motståndarens lägre nivå på det här sättet.

Vi tog en timeout och bytte till helplansförsvar. Då fick vi bättre fart i benen och vi kunde kämpa fram ett försprång som räckte hela vägen till vinst.

Lördag
Kantan Wolves – Ullvi : 40 – 20

Efter den bleka insatsen i fredagsmatchen var det spännande att se hur vi skulle komma till match mot lördagens bättre motståndarna. Det blev med stor glädje man fick vara coach den här dagen skulle det visa sig. Vilken härlig inställning ni visade mot Kantan.

Ullvi – Uppsala/Sävja : 18 – 39

Sista gruppmatchen var mot Uppsala som vunnit mot Kantan enkelt. En ännu tuffare motståndare alltså. Ullvi-killarna gör då sin bästa match hittills. Vi släppte bara in 39 poäng och spelar fint anfallsspel. Det var bara ett lag till i turneringen som höll Uppsala under 40 poäng och det var Dolphins som slog ut Uppsala med 46-35 i a-slutspelet.

B-slutspel åttondelsfinal
Ullvi – Duvbo : 41 – 8

Vi red på vågen från Uppsalamatchen och gjorde en till kanonmatch. I andra halvlek bytte vi hela femmor och alla bidrog till en storseger.

Söndag
B-slutspel kvartsfinal
Åkers IF – Ullvi : 23 – 21 (eft sudden death)

Matchens start visade att vi var trötta i huvudet efter lördagens fina kämpainsatser. Vi anfaller mot fel korg och gör nästan självmål! Det visar sig under matchens gång att vi inte är riktigt lika taggade som dagen innan. Vi slarvar med teknik och passningar. Vi gör oss inte fria när vi ska svinga bollen så det blir många felpassningar. Vi missar layup-lägen.

Vi hamnar i underläge i andra halvlek men kämpar oss sen fram till en förlängning. Sudden death. Sista målet vinner. Vi bränner ett läge med stegfel. Åkers kommer i en mottack och vi bryter en passning till inkast vid vår sidlinje. Det går rätt lång tid innan inkastet görs och när domaren lämnar bollen står 3 motståndare i vårt 3-sekunders utan försvar på sig så det är bara att kasta dit bollen och de gör mål. Game Over.

Det blev ett tråkigt slut men det visade väl att huvudena inte hängde med riktigt den här dagen. Det blir lite besvikelser för stunden men vi har gjort en jättebra turnering.

Uppsala-matchen blir nivån för de kommande drabbningarna nere i Göteborg.

Försvar på boll, hjälpförsvar: Leonit
Slitvargarna: Dejan, Bartosz, Adam, Andreas
Returer: Niko
Pointguardspel: Johannes
Skott och teknik: Behnam
Insidespel: Niko och Sebastian
Utblockeringar: Anton, Mikael
Attackera korgen William

Lär av varandra och utvecklas tillsammans killar!