Idag fick vi se ett helt annat lag spela jämfört med igår. Viljan att försöka göra rätt saker på planen och viljan att försöka använda rätt teknik var tillbaka och alla kämpade järnet. Nu är vi uppe på spåret igen!

Periodsiffror
2-6, 8-8, 6-16, 4-11

Vi får bra grepp i anfall direkt från starten av matchen tack vare fint samarbete mellan guards Eve och Julia och Fanny som forward. Genom att använda rätt teknik får vi hög procent på första passningen och vi kan sen börja spela runt bollen. Sen följde resten av laget samma linje när vi började byta spelare.

Julia och Eve jobbade föredömligt med att försöka ta bollen in i mitten, skydda dribblingen samt använda mycket handbyten. På så sätt gick det jättefint att starta anfallet även på vänster sida.

Vi flyttar runt bollen bra och har rörelse i anfallet men det är ändå rätt trögt att få fram bra målchanser. Vi kommer för varje match att bli bättre på att läsa av när man kan attackera och vi kommer att bli bättre och bättre på att träffa med våra screens. Bara man kommer ihåg att alltid ta emot passningar med rätt teknik så finns alltid möjlighet att attackera eller skjuta bollen när lägen kommer.

Det blev några 5-sekundersavblåsningar vid inkast idag vilket är helt ok. Det vi vill lära oss är att om inte inkastaren hittar någon att spela bollen till så låter vi hellre bli. Det är spelarna på planen som ser till att det finns en passning med screens och rätt teknik på att göra sig fri. Det blev även några 5-sekundare för Norrköping tack vare starkt försvar!

I försvar hade vi mycket fin vilja att kämpa och göra allt man bara kan. Vi ser även en vilja idag att flytta fötterna och vara ivägen för attackerande motståndare. Det lovar gott inför framtiden. Det vi ska träna på mer är att använda rätt teknik även i försvar och hjälpa varandra på rätt sätt.

Kom ihåg ert eget antal på utblockeringar och försök förbättra till nästa match. Var antalet 0 så finns stora möjligheter till mycket bättre resultat redan nästa match! 😉

Full rulle i veckan som kommer nu tjejer!
Motala hemma på lördag.

Poäng
Thea 4
Linnea 2
Fanny 4
Julia V 4
Eveline 4
Julia 2