De oranga lirarna i Ullvi Basket vägrade släppa den här segern ifrån sig. När vi fick en svacka så jobbade vi oss tillbaka in i matchen igen.

Periodsiffror
12-6, 4-6, 8-11, 7-5

Eskilstunas lag brukar vara bra på att jobba på och kämpa oavsett hur resultatet är på tavlan och det gör även det här laget. Det gäller att vara fokuserad en hel match och kämpa allt man har i försvaret och vilja göra rätt saker i anfallet, annars släpper man in dom i matchen.

Vi pratade idag om att ha så hög lägsta nivå som möjligt. Orkar man inte kämpa längre på plan är det dags att be om byte och låta nästa spelare kämpa ett tag. På så sätt har vi hela tiden 5 som ger järnet på planen. Det gjorde alla bra idag men Bartosz glänste lite extra. Varje byte varade 3-4 minuter och sen var Bartosz jättetrött, men ännu tröttare var Eskilstuna som fick hur jobbigt som helst att spela sitt spel! Bra Bartosz! Tänk er om vi har det trycket på deras guards i 4×10 minuter. Ingen spelare orkar det på egen hand men om vi alla kämpar tillsammans så går det.

I anfall ser vi flera gånger idag vilka fina lägen vi får när vi låter bollen göra jobbet. Vi måste komma bort från att vilja göra mål efter bara en passning. Det blir för enkelt att spela försvar då. Genom att spela grundspelet så snabbt (men säkert) som möjligt så öppnar sig lägen.

Det snyggaste anfallet idag var när vi började på en sida och sen svingade runt bollen till andra sidan där Robin attackerad mitten och sen passade Mikael för enkel layup. Det gäller att ha tålamod i anfall men samtidigt vara beredd att hugga som en kobra när läget visar sig.

Vi hade mycket bättre fart efter kanterna idag än de två senaste matcherna. Leo och Robin minns jag speciellt. Leo läser även lägen bra idag som forward.

På slutet av matchen missar vi det taktiska som vi pratade om i time-outs. Ledning med 6 poäng och en minut kvar då vill vi spela ut heeeeela anfallet så klockan tickar ut. Inte skjuta direkt och ge motståndaren chans att komma ikapp. Det bästa som kan hända i den här situationen är inte ens att göra mål! Vet ni vad det är? Att spela ett långt anfall och om skottet är en miss att ta anfallsreturen och passa ut bollen – då har man 24 nya sekunder och sen är det game over!

Bra kämpat killar

Poäng
Leonit 4
Bartosz 4
William 2
Robin 6
Hampus 12
Mikael 3