Västerås gav oss en välbehövlig väckarklocka. Fullt ös i båda riktningarna, spelare som hela tiden vill attackera mycket tufft in i mitten av 3-sek.området och tufft insidespel runt båda korgarna.

Periodsiffror
17-8, 18-6, 2-7, 8-7

Idag ville vi försöka bryta vår trend att starta svagt. Vi hade ett snack om hur vi vill göra på uppvärmingarna för att peppa igång varandra. Jag tycker vi lyckades bra med den delen. Vi var mer taggade i starten idag men problemet idag var bara att Västerås visade sig vara tuffaste motståndet hittills i år! Västerås drog ifrån men kampen fanns där och det var bra.

För att kunna ge Västerås en match om segern i returmötet är det framförallt försvaret vi behöver jobba mer med. Bättre, tuffare, smartare försvar ger oss fler returer och därmed målchanser. Idag stoppar Västerås oss många fler gånger än vi stoppar dom.

Om vi kan ta bort 5 av Västerås mål idag och istället göra 5 mål till själva så är resultatet ja vadå… jo vinst med 35-38. Bara fem mål på en hel match alltså! Då förstår ni varför tränaren är så ivrig på att vi hela tiden måste försöka använda rätt tekniker i varje spelmoment. Att slarva med att rycka sig fri funkar inte mot bra lag. Att springa en cut för give and go med halv fart funkar inte mot bra lag osv.

Dejans snabba fötter satte stopp för Västerås guards snabba attacker in i mitten. Niko visade i andra halvlek upp ett mycket tufft försvarsspel runt egen korg med en mängd returer som följd och sen säkra överlämingar till guards. Niko visade även att om vi får fila lite på tekniken framöver så blir han en mycket bra screenspelare. Mikael var med och fajtades direkt från start idag och ibland blev det t o m lite för mycket fajt. Tufft spel men schysst spel vill vi ha. Vi hade svårt att få till något som funkade på forwardplats idag men i slutet av matchen visade William fina takter med många attacker på korgen. Anton och Adam hade bra fart under skorna idag i försvaret.

Den här matchen var precis vad vi behövde just nu. En mycket bra väckarklocka inför Linköping hemma som visade oss om hur bra basket ska se ut. Det var även mycket glädjande att se att vi har så tufft motstånd på så nära håll. Det blev även en väckarklocka att match på bortaplan inte alls är samma sak som match på hemmaplan. Allting är tuffare på bortaplan.

Poäng
Mikael Axelsson 6
Behnam Olfat 6
William Sundh 4
Nikola Salamurovic 6
Dejan Salamurovic 4
Bartosz Oyvzynski 2