Det blir mycket foulavblåsningar i matcher mot nya lag då de inte lärt sig än att spela försvar på rätt sätt. Men vi tog smällarna och höll spelhumöret uppe hela matchen.

Periodsiffror
25-4, 17-6, 13-4, 12-5

Nya lag vill ofta stoppa anfallarens framfart med armarna och det ger foul varje gång. Vi som lärt oss spela rätt försvar vet att vi måste flytta fötterna och stoppa anfallaren med kroppen, inte armarna. I den här typen av matcher blir det därför mycket efterslängar som vi tycker är fult spel, men vi måste komma ihåg att vi gjorde på samma sätt när vi var nya. Bara domarn dömer på knuffar och slag så kan vi inte göra så mycket mer. Lägg i straffkasten och kämpa vidare. Kom även ihåg att domaren ibland låter bli att blåsa foul. Om man t ex spelat fram till en helt fri spelare kan det ibland vara bättre att låta laget göra poäng än att avbryta spelet.

Vi tog med oss det snabba spelet från igår och tränade vidare på det. Bollen till guard och sen fart framåt på kanterna. Hampus och Behnam som guards hittade ofta Michael och Andreas som hade fin fart på kanten. Mer sånt nästa match vill vi se!

Idag fick jag hjälp av Johan Lindkvist med matchstatistik. Jättekul att även kunna presentera de här siffrorna. Kom ihåg att man kan göra en kanonmatch även om man inte gjort något mål. Man kanske hade många assist och returer och det är lika värdefullt för laget.

Returer i försvar
Mikael 5
Hampus 5
Sebastian 4
Behnam 1
Aron 2
Niko 3
Andreas 3
Oskar 1

Returer i anfall
Mikael 5
Andreas 5
Sebastian 3
Behnam 2
Hampus 1
Nikola 1

Steals (stulna bollar, brutna passningar)
Hampus 4
Behnam 4
Sebastian 2
William 2
Nikola 1
Andreas 3
Johannes 1
Mikael 2

Assist (målgivande passning)
Hampus 2
Behnam 5
Sebastian 2
William 2
Andreas 2
Johannes 3
Mikael 1
Adam 1
Oskar 1

Poäng
Mikael 25
Hampus 15
Behnam 11
Andreas Wång 8
William 2
Sebastian 2
Adam 2
Nikola 2