En trög, trög inledning där vi var avvaktande och inte aktiva på något sätt. Gästerna fick göra lite som dom ville på planen. Efter att vi fått snacka ihop oss i pausen så kom vi ut som ett nytt lag i andra halvlek.

Periodsiffror
11-4, 15-10, 34-2, 20-2

Det vi fick träna mest på idag var vår grundregel ”kämpa när vi leder – kämpa när vi ligger under”. Det verkar ha varit med en del underskattning idag men det finns inga dåliga lag. Alla lag vi möter blir bra om man inte kör för fullt på planen…

I pausen sa jag halvt på skoj att vi skulle göra 50-0 i andra halvlek om vi bara gjorde rätt saker; Spela tufft försvar på rätt sätt, stoppa deras snabba nr 10 på rätt sätt, springa på snabba uppspel osv. Killarna tog det här till sig jättebra. Nu blev det inte 50-0 i andra halvlek men däremot 54-4!

Andreas och Dejan springer med full fart framåt och båda två är med in till korgen och krigar om returerna. Springa och fajtas om returer är ett bra sätt att få många målchanser som även syns i dagens poängskörd. Bra skott på halvdistans av Dejan och även fint försvar på nr 10.

Hampus visade prov på fin speluppfattning flera gånger när han satte fart på snabba uppspel eller passade bollen vidare i give n go-spel. Den som sätter fart på bollen och hittar fram med passningar till spelarna som springer på kanten är tyvärr inte med i protokollet på ungdomsmatcher. I vuxen basket har man även matchstatistik och då sitter där ett streck för varje assist (assist = passning som lagkamraten gör poäng på). Så den guard som får loss bollen och kan leverera sådana passningar som kamraterna gör mål på är värd poängen lika mycket som han som gör layupen. Det är viktigt att komma ihåg.

Snyggaste spelet idag var nog Behnam till Sebastian när vi skulle spela ut de sista 10 sekunderna i 3:e perioden. Behnam väntar ut klockan och börjar söka skottet med 5 sekunder kvar. Sebastian rycker sig fri in i 3 sek-området och visar tydligt att han kan ta emot bollen. Passning och poäng precis innan signalen går. Enligt skolboken som det brukar heta.

Bra kämpat hela laget och starkt att vi reste oss till rätt nivå i andra halvlek!

Poäng
Dejan Salamurovic 15
Andreas Wång 17
Mikael Axelsson 11
Behnam Olfat 11
William Sundh 2
Robin Bertilsson 4
Hampus Lindgren 6
Adam Bäckström 2
Sebastian Lindkvist 2
Bartosz Ojvzynski 6
Leonit Aliqkai 4