Ullvi Baskets ”nya” lag pojkar 94/95 kastades in i hetluften direkt i första matchen i Östvenskan. Efter en helt jämn match kunde till slut hemmalaget KFUM Linköping dra det längsta strået.

Periodsiffror
5-12, 21-10, 9-14, 16-8

Ullvi Basket startade bäst och såg hetast ut på planen i första perioden. I andra perioden fick dock hemmalaget bättre fart på sitt spel och de gick förbi till halvtidsledning 26-22. I pausen snackade vi om en del saker som kunde bli bättre och i tredje tog vi sen tillbaka kommandot i matchen. Inför sista perioden leder vi med en poäng. Vi förlorar sen den 4:e perioden med 8 oäng och jag tror det var orken som tröt. Vi hade bäst teknik men motståndarna bättre spring i benen. Matchen gled oss ur händerna när vi inte orkade springa hem ordentligt på slutet. Linköpings snabba nr 7 Pontus Vaara fick då göra för många enkla layups på snabba uppspel. Han gjorde totalt 26 poäng.

Men det här var anledningen att vi ställer upp i den här tuffare serien så vi måste vara mycket nöjda. Perfekt med en motståndare vi precis spelar jämnt med. Det är just de här matcherna som är så utvecklande. Lagen möts igen om 3 veckor och då blir det skoj att se vilket gäng som dragit mest lärdom av den här matchen.

Bra kämpat hela gänget!

Poäng
Adam Bäckström 4
Behnam Olfat 12
William Sundh 2
Robin Bertilsson 6
Hampus Lindgren 4
Leo Aliqkai 6
Mikael Axelsson 2
Sebastian Lindkvist 2
Dejan Salamurovic 6