Dagens spel i KC bjöd på två jämna matcher. En förväntad och en oväntad. Två vinster blev det till slut.

Ullvi Basket 32 – Slagsta 27
(20-10, 12-17)

Ullvi var laddade inför matchen mot vår tuffaste motståndare i KC och gav järnet direkt från start. Vi tog kommandot genom bra försvar och ledde efter första perioden med 10-2. Slagsta fick till lika många skott nära korgen men hade mer ring-och-ut medan vi fick i bollen i korgen.

Efter första perioden följdes lagen sen åt i poängprotokollet. Med en period kvar att spela ledde vi fortfarande med 10 poäng men i sista perioden kom Slagsta igen i matchen och avståndet krympte. Klockan tickar så sakta när man bara ska hålla ut det där lilla på slutet… oj oj oj… Här gäller att ta tag i händelserna och göra rätt saker på planen vilket leder till mer skottchanser för vårt lag och det gjorde vi. Mycket fint försvarspel nära korgen räddade oss i den här matchen.

Bra match killar!

Poäng
Behnam Olfat 16
Oskar Sköld 2
Leo Aliqkaj 6
Adam Bäckström 2
Patrik Nevalainen 2
Dejan Salamurovic 2
Robin Bertilsson 2

– – – – – – – – – – – – – – –

Ullvi Basket 45 – Lundby 24
(14-15, 10-30)

Lundby har vi vunnit stort mot förut så i den här matchen visste vi att vi inte behöver kämpa och spela bra försvar… men hallå! Så kan man väl inte göra heller. Det kallas för underskattning. Regel 1 och 2 glömde vi bort och plötsligt hade vi en jämn match till. Lundby fick ta sig fram för enkla skott hela första perioden.

Vi pratade i pausen om försvarstekniken där vi brustit. Det gäller att placera sig så man ser den spelare man ska bevaka men man måste även se var bollen är. Om man bara ser bollen så blir man lurad och motståndarna kommer sen fria mot vår korg. I andra halvlek fick vi äntligen se vårt ”super-defence” och matchen vände till vår fördel.

Matchens grej 1!
Oskar Sköld kör give ’n’ go med Behnam Olfat två ggr vilket ger enkla poäng. Mycket snyggt!

Matchens grej 2!
Inkast under vår korg. 5 passningar senare layup vid Lundbykorgen. Inte en dribbling alltså.

Bra match killar!

Poäng:
Behnam Olfat 17
Leo Aliqkaj 8
Patrik Nevalainen 4
Dejan Salamurovic 2
Robin Bertilsson 12
Erik Lind 2