Efter de tuffa matcherna i USM hade vi nu vår första riktigt tuffa seriematch. Förhoppningen innan match var att vi nu flyttat fram positionerna och dessa förhoppningar blev besannade då vi idag fick se ett Ullvi där alla försöker dra sitt strå till stacken. Linköping vann till slut denna spännande och välspelade match där laget som gjorde minst misstag i försvaret samt hade mest kyla i anfallet belönades med segern.

KFUM Linköping – Ullvi Basket 55 – 48
(18-9, 16-12, 11-13, 10-14)

Matchen startade med jämnt spel men där Ullvi hade klart svårast att få bollen i korgen. Vi fick till bra skottlägen men fick inte bollen i korgen. Linköping hittade lite enklare skott och fick högre skottprocent och gled iväg till ledning 18-9 efter första perioden.

Den andra perioden börjar med 6 – 2 till Ullvi och vi får lite mer häng. Vi jobbar på med vårt försvar och får fler och fler stopp på motståndarna. Linköping vinner perioden med 16-12. Bättre än första och trenden håller på och vänder.

Efter att vi repeterat de viktiga sakerna i pausen går vi in och lyfter försvaret till nya nivåer i tredje perioden. Vi får mer och mer kontroll på motståndarna och som en följd även lättare att hitta fram till egna poäng. Vi vinner tredje perioden med 13-11 och ligger under med 11 pinnar.

I den fjärde perioden startar vi med en trea från Behrad vilket ger mer tändvätska. Dels för hela laget men även för Behrad själv. Behrad blir nästan omöjlig att stoppa och leder Ullvis kamp tillbaka i matchen på ett storstilat sätt. Med bättre försvar och hetare anfall får vi ner siffrorna till minus 3 som bäst och vi ger Linköping en kamp in i det sista.

En härlig match som vi förlorade i första perioden men vinsten känns inte som det viktiga idag. Vi spelade basket på en högre nivå än normalt och har flyttat fram positionerna. Väldigt fint försvar med många fina utblockeringar var en fröjd att se. Visst klickar det ibland men nu är vi ändå 5 spelare på plan som försöker göra rätt hela tiden. Mycket bra killar!

Behrad gör en kanonmatch med ett varierat spel från guardplats. Spela runt och svinga i grundspelet, attackera för att släppa bollen till fri medspelare alternativt hitta det egna läget, skott utifrån, överraskande crossovers som lurar motståndaren. Idag visade Behrad hela registret och framförallt är det kul att se att Behrad börjar förstå att man ska sprida ut valen och inte bara leta samma sak hela tiden. Gör man samma crossover hela matchen igenom lurar man ingen, men nån gång då och då kan man blixtra till och se om motståndaren är beredd.

Behrads övriga lagkamrater behöver bli tuffare när de ges chansen att avsluta. Idag tvekar vi den där halvsekunden som gör allt så mycket svårare. Då hinner försvararen fram och man är inte fri längre. Mycket handlar om att läsa spelet och att göra sig beredd för att skjuta bollen innan man fått den. När man väl bestämt sig att göra det fullt ut till 100%.

Mycket kul även att se att vi bestämt kliver in och ställer oss ivägen när motståndarna attackerar korgen. Inget svängdörrsförsvar idag och flera charge-situationer. Kul att se hela laget kämpa om varje retur och vi har även blivit bättre på att ställa om snabbt när vi springer hem i försvaret. Några plumpar hade vi men i det stora hela mycket bättre idag. Kom bara ihåg att närmaste spelare presentera sig och försöker få stopp på bollen. Resten är upp till de lagkamrater som rusar hemåt att fixa… för vi rusar väl hemåt allihopa? Det gäller att springa max för att komma ikapp och inte springa i samma fart som första vågen där bollen befinner sig.

Bra match killar!

Poäng
Pontus Kandelin 4 p
Abbas Ibrahim 10 p
Lawrence Langkeit 2 p
Kevin Tumba 1 p
Joakim Norström 2 p
Anton Niiranen 4 p
Behrad Olfat 25 p