Bra försvar och härliga kämpatakter innebar två segrar idag. Särskilt kul blev det att vi fick revansch mot Slagsta -95 som var för svåra förra mötet. Nu tog vi ledningen i serien!

Kanonmatcher idag killar!

Ullvi Basket : 64
Lundby (-96): 9

Vi har pratat en del om hur man ska presentera sig i försvar de gångna veckorna och det syntes. Mycket bra försvar i första matchen där alla vill vara aktiva på rätt sätt. Och det var Kevin Ahlbäck som visade vägen. Bra ”snackat” Kevin! Försvaret var så bra att det tog mycket lång tid innan Lundby gjorde första poängen. I anfall hade vi många fina spel och passningskombinationer som gav en hel del applåder i hallen.

Poängen:
Oskar Sköld 1p
Anthony Domingo-Torres 6p
Behnam Olfat 18p
William Sund 4p
Robin Bertilsson 6p
Patrik Nevalainen 4p
Dejan Samuruvic 4p
Kevin Ahlbäck 8p
Leo Aliqaj 9p
William Niiranen 4p

Ullvi Basket : 60
Slagsta (-95): 31

Match 2 mot de stora och starka Slagsta-spelarna.
Skulle vi orka en match till?
Förlust med 9 poäng förra gången…

Ullvi Basket klev in på planen med en härlig inställning. Var det bra försvar i första matchen så var det superbra i den här matchen. Mot Slagsta kan man inte slarva med vilken spelare man ska hålla – det hade vi pratat om innan matchen och det fixade laget. Ledning med 12 – 0 efter en stunds spel visade att vi hade bra koll på matchstarten. Vi höll sen en ledning på ca 20 poäng större delen av matchen.

Efter lite slarv i tredje perioden var det på väg ner mot 10 p men vi tog nya tag och forcerade på slutet fram en vinst med hela 31 poäng mot Slagsta. Behnam Olfat var ostoppbar och fick i 32 poäng i korgen. Förra matchen för mycket fouls vilket tog bort speltid för Behnam. Idag ville han visa. Robin Bertilsson mycket bra i försvar och hjälpförsvar där han vet när han ska släppa sin spelare och hjälpa en kompis i försvaret. Mycket kul att se Dejan Samuruvic börja ta för sig i försvaret på rätt sätt. Presentera sig, flytta fötterna och stoppa med kroppen och sen täcka när de tar upp studsen. Dejan jobbade kanonbra på deras största spelare nr 23 och det blev en del blockar också.

Poängen:
Oskar Sköld 4p
Behnam Olfat 32p
William Sund 6p
Robin Bertilsson 16p
Leo Aliqaj 2p

– – –

I tidigare matcher har vi gått runt på alla spelare oavsett motstånd. Mot ett nybörjarlag födda 96 har våra 95:or som började spela förra året för lätt. Det blir då bara dom som gör mål. Våra nya 96:or har på samma vis lite svårare mot 95-lagen. Idag anpassade vi oss därför efter motståndet lite mer för att se hur det såg ut då. Vissa spelade då mer i första matchen mot 96:orna och några spelade mer i andra matchen mot 95:orna. Det fungerade mycket bra på planen men det blev lite nervöst på bänken när man inte var van att sitta och vänta lite mer. Jag tror ändå det är modellen inför fortsättningen. Mer speltid på rätt nivå utvecklar alla spelare framåt.