En hel dag med basket i Stockholm. Två träningsmatcher och en ligamatch. Kan det bli bättre?

Vi började med spel mot Alvik P-93 i Åkeshovshallen. Vi gick runt på 14 spelare och bytte runt i hela femmor och alla grabbarna var verkligen spelsugna. Matchen var hela tiden jämn och efter full tid stod det 44-44.
Förlängning 5 min!

Vi kunde dra det längsta strået i förlängningen efter helplanspress under de tre sista minutrarna.

Alvik 48 – Ullvi Basket 49

Poäng:
Niklas Persson 3p
Masen Saleh 2p
Lawrence Langkeit 4p
Andreas Eklund 14p
Anton Niiranen 1p
Sead Cerimovic 9p
Fidel Tosun 6p

– – –

Efter snabb transport till Vasalundshallen var det dags för match mot Solna Vikings P-92 Elit. En perfekt träningsmotståndare inför SM om 3 veckor.

Här fick vi se hur viktigt det är att inte stå fast vid sin spelare efter att han passar bollen. Hoppar man inte iväg med bollen så kommer det en cut på korgen som på beställning! Väljer motståndaren istället att screena en lagkompis så är man faktiskt med och screenar själv om man står tätt intill.

Här fick vi möta ett lag som är lite starkare och lite snabbare i alla moment. Vi anpassade oss bra och i sista perioden fick vi till flera bra försvarssituationer då Solna aldrig kom till skott.

Slutresultat
Solna P-92 Elit 74 – Ullvi Basket 48

Poäng
Behrad Olfat 27
Abbas Ibrahim 8
Andreas Eklund 2
Uran Qerkini 10
Sead Cerimovic 1

– – –

Efter lite mat åkte vi och tittade på ligamatchen 08 Stockholm mot Sallén. En match i bra tempo där svenska succémannen Mikael Lindkvist fick visa vad han kan. Many Dies bäst på returtagning och blockar. Kolla gärna deras hemsida för klipp från tidigare matcher.

Tack till alla som var med. Det här gör vi gärna om.