Veckan började med två viktiga vinster mot Örebro där vi kunde säkra avancemang till final four.
Efter dagens match skall det mkt till för att vi inte ska kunna vinna gruppen också. UBBK:s P-92 bortaslog nämligen Kumla Real med 64 – 57. ( 25 – 6, 14 – 17, 17 – 10, 8 – 24)

Återigen så startade vi matchen med att rycka till oss en bra ledning, 25 – 6 efter ett gott försvarsarbete och hyfsad returtagning. Kumla hade svårt att komma nära korgen och fick skjuta en del utifrån för att få chans på poäng.

Vi hade god kontroll på hela matchen och slappnade av en del med 3 min kvar då vi leder med 64 – 49 och Kumla får göra 8 raka poäng. Kändes lite onödigt men välförståerligt efter alla tre tuffa matcher som grabbarna har spelat under de senaste fyra dagarna så kom det en liten svacka.

Nu har vi tre matcher kvar innan slutspel där två lag från Värmlandsregionen kommer att ingå med UBBK och Örebro. De två lagen som just nu ligger 1:a och 2:a är Arvika och Karlstad.

Poängen: Mikale Nivala 2. Pontus Kandelin 6. Fidel Tosun 6. Masen Saleh 2. Markus Koivola 2. Marcus Wester 2. Joakim Norström 2. Robert Gunnarssson 7. och Behrad Olfat 35.